PREBRZI DIREKTOR

Šefu HŽ-a prijete tri godine zatvora

25.09.2009 u 07:36

Bionic
Reading

Zoranu Popovcu, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, prijeti zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do tri godine zbog kršenja zabrane upravljanja automobilom

Prva kazna izrečena mu je kada su ga krajem prošle godine prometni policajci u presretaču na autocesti kod Duge Rese uhvatili kako vozi brzinom od 192 km/h, piše Jutarnji.hr.

Kazna je bila zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana, kao i pripadajuća novčana globa. Presuda Prekršajnog suda postala je pravomoćna tek ove godine, kada priča dobiva nastavak.

Naime, prometni policajci PU zagrebačke zaustavili su 20. srpnja Zorana Pupovca u HŽ-ovu službenom autu i utvrdili da vozi unatoč izrečenoj zabrani.

Na mjestu je uhićen i priveden na Prekršajni sud. Nakon skraćenog postupka pušten je, ali uz kaznenu prijavu zbog kršenja članka 308. Kaznenog zakona koji opisuje izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera. Prema njemu počinio je i kazneno djelo za koje je moguće izreći kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca do tri godine.