UPRAVA I DIREKTORI POŠTEĐENI

Šefovima u Holdingu uzeli 130 službenih automobila

26.08.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Nakon što je podijelio otkaze staroj upravi i dogovorio sa sindikatima i gradonačelnikom Milanom Bandićem kresanje zaposlenih, nove mjere štednje ili, bolje rečeno, novi udarac direkciji koju je zatekao dolaskom na čelno mjesto zadao je predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić. Oduzeo im je pravo da koriste službene automobile, i to njih 130.

Odlukom koja je na snagu stupila u subotu vozila koja su svakodnevno korištena morala su već biti parkirana u garažama tvrtke u Vukovarskoj ulici.

Sebe i šest novih članova uprave – Antu Samodola, Zdenka Milasa, Ivana Tolića, Dariju Juricu, Niku Nodilo Lakoš te Danielu Franić – kao i 21 voditelja podružnica te tvrtke poštedio je nove mjere štednje, a svi ostali članovi direkcije i drugi zaposlenici izgubili su pravo koje su koristili pune četiri godine. Sada će aute moći voziti uz posebno Ljubičićevo odobrenje. 'Upotreba službenih vozila dopušta se predsjedniku uprave, članovima uprave i voditeljima podružnica te osobama kojima predsjednik uprave to odobri', piše u odluci koja je na snazi od subote. Svi automobili bili su 24 sata na dan izvan garaža, a samo je iz direkcije čak 51 osoba koristila tu povlasticu. Među njima, naravno, i članovi bivše uprave Ivo Čović, Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain te Tomislav Čulo, piše Večernji list


'Službeno vozilo vratio sam još u srpnju prije odlaska na godišnji odmor i prije raskida ugovora s Holdingom, iako sam ga prema tom istom ugovoru imao pravo koristiti kao i dosad, u privatne i poslovne svrhe', kazao je Tomislav Čulo, nekadašnji član uprave.

Više pročitajte ovdje