ŽENA ZVANA RIBA

Šefica sudske uprave u krađi pola milijuna!

09.09.2010 u 07:33

Bionic
Reading

Zbog pomaganja u krađi pola milijuna kuna, otkriva Jutarnji list, u kolovozu je policija uhitila Đurđicu Bedić, koja je godinama bila tajnica tužitelja, praktički njihova siva eminencija u zagrebačkoj Palači pravde. Vodila je administrativne poslove Općinskog državnog odvjetništva. Zvali su je Riba

Đurđica Bedić nalazi se u ženskom odjelu zatvora u Remetincu, a njezini kolege su zabrinuti jer su joj bili jamci za kredite i sad strahuju da će morati vraćati njezine dugove.

Odvjetniku Čedi Prodanoviću Bedić je bila tajnica dok je bio državni odvjetnik.

'Čuo sam samo da je u pritvoru. Da, bila je moja tajnica, ali bila je sasvim u redu', izjavio je Jutarnjem Prodanović.

Sredinom kolovoza nju i 22-godišnjeg Sašu S. zagrebačka policija je uhitila jer je pomoću laptopa i tokena, koji je ukrao provalivši u kuću H. B. u zagrebačkim Sesvetama, s njegovih računa skinuo čak pola milijuna kuna.

Pomagačica u toj raboti bila mu je upravo 59-godišnja Đurđica Bedić.

Saša S. je u kuću H. B. provalio između 29. srpnja i 4. kolovoza, uzeo nešto zlatnine, isprave, mobitele, dva prijenosna računala, kartice uz koje su bili pinovi i token. S računa žrtve na račun Đurđice Bedić prebacio je novac koji je ona podizala po poslovnicama banaka i potom mu ga predavala, a za protuuslugu je dobila 20.000 kuna.