cijepljenje u spaladium areni

Šefica splitskog Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin uvjerava u učinkovitost AstraZenece: Ja sam time i svoju svekrvu cijepila

03.03.2021 u 09:29

Bionic
Reading

U splitskoj Spaladium areni u utorak je počelo cijepljenje građana protiv koronavirusa, a ovoga tjedna se očekuje oko šest tisuća novih doza cjepiva. Mnogi stariji građani još uvijek nisu uvjereni u sigurnost cjepiva AstraZenece, no pokušala ih je uvjeriti ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin

N1 prikazao je u prilogu razgovor Karin s jednom starijom Splićankom koja se u Spaladium areni raspitivala kojim će je cjepivom cijepiti.

Kada su joj rekli da će je cijepiti AstraZenecom, gospođa je komentirala: 'Znači, ipak sam je dobila, nisam mogla izbjeći'.

'AstraZeneca vam je izvanredna, nema vam reakcije na nju i bolje vas čuva nego Pfizer. Ja sam svoju svekrvu isto s AstraZenecom', odgovorila joj je Karin.

Karin je jučer najavila da ovoga tjedna očekuju oko šest tisuća doza cjepiva što je mala količina, no od 15. ožujka trebali bi dobivati veće doze cjepiva, pa će krenuti u masovnije cijepljenje. Navela je i da u ambulantama obiteljske medicine liječnici još uvijek dobivaju pojedinačna cjepiva za stariju populaciju.

Interes građana za cijepljenjem je velik, poručila je i najavila kako, budu li imali dovoljno cjepiva koje su najavljene do kraja lipnja, mogu procijepiti 60 do 70 posto građana županije, ali se to ne može predvidjeti bude li cjepivo kasnilo ili ga ne bude.