NOVI GAF KUKURIKU VLADE

Šefica Porezne uprave pod ovrhom zbog gotovo 100 tisuća kuna duga!

24.02.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Nova šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec duguje gotovo 150 tisuća kuna, zbog kojih su joj na sudovima u Slatini i Virovitici izdana ovršna rješenja. Takve optužbe stoje u pismu koje je su danas dobili novinari u Saboru. Iako je Čavlović Smiljanec te optužbe odbacila, dio njih potvrdio je Općinski sud u Virovitici

U pismu koje je naslovljeno na Vladu, a potpisano sa 'zabrinuti građani i stranački kolege', navodi se kako su protiv Čavlović Smiljanec izdana četiri ovršna rješenja, koja, kako tvrde anonimni građani, šefica Porezne uprave odbija primiti po sudskim dostavljačima i preporučenom poštom.

Među ovršnim rješenjima su i ono suda u Virovitici od 16. rujna 2010. i to zbog duga kod Privredne banke Zagreb u iznosu od 39.381,00 kuna. Također se navodi ovršno rješenje od 7. listopada 2010. istog suda zbog duga kod Privredne banke u iznosu od 57.695,00 kuna. Sud u Virovitici, stoji u anonimnom pismu, izdao je i ovršno rješenje 10. studenog 2010. i to zbog dugovanja kod Zagrebačke banke u iznosu od 37.998,00 kuna. Osim virovitičkog, ovršno rješenje, navodi se u pismu, izdao je i sud u Slatini 23. rujna 2010. zbog dugovanja u iznosu 14.353 kune.

'Smatramo da osoba koja je dužna i nije podmirila svoje dugove u iznosu od 149.427 kuna ne može vršiti niti jednu dužnost, a osobito dužnost ravnateljice Porezne uprave', stoji u pismu.

No ako se pita samu Nadu Čavlović Smiljanec, pismo nije istinito.

Sudski sporovi koje sam vodila vezano za kamatu na kreditnim karticama sa spomenutim bankama su završeni i sva dugovanja su po okončanju sporova i na vrijeme podmirena.

Jedini sudski spor koji se trenutačno vodi jest spor oko obrtničkog kredita u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac, a koji se trenutno vodi pred Općinskim sudom u Virovitici. Naime, glavni dužnik, tj. obrt bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Kako ni na koji način suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem.

Izražavam žaljenje što se na ovakav način pokušava skrenuti pozornost sa stvarnih problema o kojima sam javno govorila proteklih dana
', stoji u priopćenju Nade Čavlović Smiljanec

Navode pisma demantirao je i sud u Slatini,dok je sud u Virovitici potvrdio da se protiv šefice Porezne uprave vode ili su se vodili postupci.

Linić: Moje radno vrijeme je završilo

O cijelom slučaju pokušali smo dobiti i komentar ministra financija Slavka Linića, čija je Čavlović Smiljanec pomoćnica.

'Moram se upoznati s predmetom', bio je prvi Linićev komentar, no kada su ga novinari upitali hoće li se vratiti i dati izjavu, Linić je odbrusio da je 'njegovo radno vrijeme završeno'.

Sud u svojem odgovoru na novinarsko pitanje navodi da je 'pokrenut ovršni postupak protiv navedene osobe od ovrhovoditelja PBZ d.o.o. Zagreb, radi ovrhe na računu, radi iznosa od 37.978,11 kuna, a izdano rješenje o ovrsi od dana 20. listopada 2011. je postalo pravomoćno 16. siječnja 2012. godine' te da je 'ovrhovoditelj PBZ Card pokrenuo postupak, radi ovrhe na računu u iznosu od 57.695 kuna, a rješenje o ovrsi izdano dana 28. listopada 2011. je postalo pravomoćno 15. studenoga 2011. godine'.

Osim toga, sud u Virovitici potvrdio je da su vođena još dva postupka - u predmetu u kojem je tužitelj Zagrebačka banka d.d. Zagreb, radi plateža 39.381,27 kuna te predmetu u kojem je tužitelj PBZ Card d.o.o. Zagreb, radi plateža 37.998,11 kuna, pri čemu sud navodi da su oba postupka pravomoćno dovršena.