'DEMOKRATSKA PRAKSA'

Šefica Holdinga stavlja mandat na raspolaganje, otkriveno na koliku otpremninu može računati

01.06.2021 u 21:33

Bionic
Reading

Predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, odlučila je staviti mandat na raspolaganje novom gradonačelniku, Tomislavu Tomaševiću

Stojić Deban rekla je za Dnevnik Nove TV da je to njezina dobra volja jer po Zakonu o primopredaji vlasti - nije dužna to učiniti, ali kaže da svatko ima pravo birati svoj tim. Stojić Deban može dobiti otpremninu od 96.000 kuna bruto.

'Smatram to dobrom demokratskom praksom. To je moja odluka, na to me ne obvezuje niti Zakon o primopredaji vlasti niti Zakon o radu niti Zakon o trgovačkim društvima. Osobno smatram da program kojim je gospodin Tomašević osvojio vlast trebaju se napraviti revizije planova Holdinga i treba on sam izabrati ekipu s kojom misli provesti te planove i program', rekla je Ana Stojić Deban.

  • +27
Ana Stojić Deban Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjetimo, u svom prvom intervjuu nakon izborne pobjede Tomislav Tomašević odgovorio je i na pitanje kada se može očekivati nova uprava i nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga.

'Prvo ćemo razgovarati sa starom upravom i nadzornim odborom, vidjeti koje je stanje trenutnih projekata Zagrebačkog holdinga i onda krenuti u mijenjanje tog modela. Prema Zakonu o primopredaji vlasti, svi članovi nadzornih odbora i uprava su dužni staviti svoje mandate na raspolaganje. Najavili smo da ćemo uprave gradskih poduzeća birati na javnom natječaju. Ići ćemo u etapama, a započet ćemo sa Zagrebačkim holdingom, jer je to golem sustav s 14 podružnica i osam gradskih poduzeća. Od gradskih poduzeća izvan Holdinga će nam prioritet biti ZET zbog svoje veličine i važnosti', rekao je Tomašević.