ivica rovis

Šef zavoda za prostorno uređenje Zagreba objasnio zašto se Spomenik domovini i dalje gradi

01.04.2020 u 06:47

Bionic
Reading

Ravnatelj zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba, Ivica Rovis, na pitanje zašto se u situaciji kad se Zagreb suočava s dvije velike krize, epidemijom i potresom, ne zaustave radovi na Spomeniku domovini, kaže da bi to bilo preskupo

"To su kapitalne investicije koje je potrebno nastaviti, bilo bi skuplje zaustavljanje. To je rotor, žičara i Spomenik domovine", kaže Rovis i dodaje da su otkazane sve manifestacije, događaji i priredbe, prenosi Dnevnik.hr.

Za predloženi zakon o sanaciji štete kaže da je kopija zakona za Gunju.

"Ne možemo uspoređivati Gunju i Zagreb. Zakon se ne bavi područjem Gornjeg i Donjeg grada nego obiteljskim kućama", kaže Rovis i ističe kako je na području Donjeg grada najviše stradalih, tu je najstarije stanovništvo i najteže ga je obnoviti jer je povijesno urbana sredina.

  • +9
Radovi na Spomeniku domovini Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Za Bandićeve izjave da su si građani sami krivi što nisu ulagali u svoje nekretnine kaže da mu se čini kao da je gradonačelnik unaprijed pročitao taj zakon te ističe da će teret obnove biti najviše na građanima, a Grad će pokušati obnoviti svoju imovinu.

"Grad Zagreb je ulagao u objekte u svom vlasništvu, ali ima toliko objekata koji su stari. Uvijek ćemo naći mogućnost da je moglo bolje, ali ulagano je u te objekte", tvrdi Rovis.