BRAVO, GAZDA!

Šef zaposleniku poklonio auto za 10 godina rada

27.10.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Vlasnik tvrtke Elektro Jarnević iz Karlovca svog je zaposlenika Ivicu Pereška za 10 godina rada nagradio - automobilom. 'Došao sam s terena, a šef me dočekao s nekim papirima. Rekao je da su iz porezne. Odmah sam se pitao što je sada, a onda sam ugledao knjižicu vozila. Ušao sam u radionicu gdje me čekao 'zelenko'. Nisam mogao vjerovati da je Ford fiesta namijenjena baš meni', ispričao je Ivica novinarima Večernjeg lista

Mladen Jarnević, vlasnik elektro-obrta iz Karlovca, svoje je obećanje od prije 10 godina zaposleniku Ivici Perešku i ispunio. Za mali jubilej poklonio mu je automobil, doduše rabljeni. Oduševljenom Ivici to ne smeta, jer je automobil 'tako uglancan da izgleda kao nov'.

'U današnje vrijeme mnogi ne dobivaju plaću ili ih za desetljeće rada na kraju dočeka otkaz. Stoga je ovo za mene veliko iznenađenje i gesta za svaku pohvalu. Pričali smo jednom zgodom kako radnici za okrugle obljetnice dobivaju 1000 kuna, sat ili neki sličan poklon. Meni je 'gazda' tada rekao: 'E, ti ćeš onda dobiti auto'. To je bila zezancija, ali ispunio je svoje obećanje. Danas je malo takvih osoba, poduzetnika, vlasnika i direktora koji poštuju i cijene svoje radnike. Sada već i drugi kod nas broje kada će napuniti 10 godina da i oni dobiju takav poklon', kaže u šali Pereško.

Vlasnik obrta rekao je Večernjem listu da je 'svjestan da je najvažnije imati zadovoljne zaposlenike'.

'Zaista u Ivicu imam povjerenja i znam da mu, kada mene nema, mogu bez problema prepustiti posao. Postoji neograničeno povjerenje i mi smo tu zapravo kao obitelj. Zaposlenici bi ovdje trebali imati i veće plaće, ali trenutačno je situacija takva. Krvavo je zarade', poručuje Mladen Jarnević, vlasnik obrta specijaliziranog za servis, montažu i proizvodnju rashladnih uređaja u kojem zapošljava osam radnika.

Samo riječi hvale za svog gazdu ima i Ivica Pereško, uz podsjećanje da se 'zna tko je šef, a tko zaposlenik'. 'Nikada ne miješamo privatno i poslovno. Nema ljepšeg nego kada svakog dana na svoje radno mjesto dolazite s osmijehom i bez grča u želucu. To je najveća stvar u poslovnom odnosu i to treba i te kako cijeniti', konstatira Ivica Pereško.