HDZ-OVCI PROZIVAJU

'Šef Zagrebparkinga treba dati otkaz!'

26.10.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Robert Mišeta trebao bi dati ostavku, stav je to zagrebačkih HDZ-ovaca nakon što je otkriveno da je direktor Zagrebparkinga pogodovao pri dobivanju povlaštenih parkirnih karata te da mu je Holding platio dug koji je imao prema bivšem poslodavcu

Margareta Mađerić, HDZ-ova gradska zastupnica, istaknula je da 'malu Kukuriku koaliciju' u Zagrebu karakterizira nepotizam, što se, kaže, najbolje vidi u poslovanju Zagrebačkog holdinga.

Upozorava da su direktori podružnica birani po stranačkom ključu te da je gradski mastodont u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio četiri puta veći gubitak nego u istom razdoblju prošle godine.

Tipičan primjer za to je, smatraju HDZ-ovci, slučaj Mišete, kojem je odlukom šefa Uprave Ive Čovića Holding platio 20 tisuća kuna duga koji je imao prema bivšem poslodavcu za plaćeno doškolovanje. Mađerić smatra da je Mišeta trebao sam podmiriti taj iznos. 'To je nemoralno', istaknula je te dodala da je Mišeta iz bivše tvrtke Iskon u Zagrebački parking, osim duga, doveo dvojicu prijatelja. 'HDZ-ovci se pitaju je li uz višak zaposlenih u Holdingu bilo nužno dovoditi nove ljude?'

Mađerić se osvrnula i na činjenicu da je pjevač Hladnog piva Mile Kekin dobio povlaštenu parkirnu kartu za garažu Tuškanac iako ostalih 160 stanara Gornjeg grada to nije moglo. 'Zašto je Kekin zbog produljenja povlaštene karte uopće došao u ured direktora, dok drugi ne mogu dalje od portira?', pitala se Mađerić te dodala da je riječ o pogodovanju.

'Nije bitno radi li se o 20 tisuća kuna ili o milijunima, jer je riječ o novcu poreznih obveznika', zaključila je zastupnica HDZ-a.