ANDRIJA MIKULIĆ

Šef zagrebačkog HDZ-a progovorio o tome hoće li biti smijenjen

01.02.2017 u 14:39

Bionic
Reading

Dan nakon što je u medije procurila informacija da su predsjednici deset od ukupno 17 područnih odbora HDZ-a Grada Zagreba poslali pismo šefu stranke Andreju Plenkoviću u kojem traže sastanak, oglasio se i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić

Podsjetimo, potpisnici pisma naveli su nezadovoljstvo radom zagrebačke organizacije i zbog toga su zatražili sastanak u središnjici s predsjednikom Andrejom Plenkovićem.

Mikulić je za tportal kazao kako na pismo gleda kao na 'snaženje stranke' i dodaje kako je riječ o legitimnoj inicijativi. Upitan misli li da je pismo usmjereno protiv njega i zašto on kao predsjednik ogranka nije zatražio sastanak kod Plenkovića ako je riječ o izborima, naveo je kako 'svi trebaju biti svjesni da je projekt lokalnih izbora za Zagreb velik projekt te da će zbog toga biti organiziran zajednički sastanak oko kojeg će se dodatno konzultirati oko nastupa na njima'.

'S obzirom na uspjehe stranke i Vlade pod vodstvom Andreja Plenkovića, otvorila se mogućnost za velik rezultat u Zagrebu', kazao je Mikulić.

Na inzistiranje da kaže što misli da stoji iza pisma naveo je da je HDZ naviknut na kampanje i da nikad nije imao veću šansu za uspjeh te je izrazio uvjerenje da će nakon sastanka učvrstiti želju za pobjedom. Na pitanje kada će HDZ izaći s imenom kandidata, Mikulić je naveo kako će se to dogoditi uskoro te kako će odluku o njemu ili njoj donijeti zagrebačka organizacija u konzultacijama sa središnjicom.