PODRŠKA VLADI

Šef Podravke uhvaćen uoči sastanka dobavljača Agrokora kako prima naputke od Gordana Jandrokovića

23.02.2018 u 19:37

Bionic
Reading

Premijer Plenković o potrazi za novim povjerenikom tvrdi: Nisu nas deseci odbijali - nekoliko ih je prihvatilo! RTL-ov reporter je uhvatio upute iz samog vrha vlasti - šefu udruge dobavljača

U potragu za novim povjerenikom i spašavanjem nagodbe oko Agrokora danas su se uključili i dobavljači.

Koliko je dramatična situacija oko Agrokora nakon Ramljakova odlaska, osobno je posvjedočio RTL koji je pratio sastanak u zagrebačkom sjedištu Podravke.

Novinarima je dopušteno da snime početak sastanka, a potom su zamoljeni da pričekaju dok sastanak ne završi. Snimatelj i novinar RTL-a zajedno su ostalim kolegama otišli u prostoriju gdje ih smjestili.

U jednom trenutku novinar RTL-a otišao je u susjednu prostoriju u kojoj su Marin Pucar, predsjednik Uprave Podrave i još jedan čovjek na speakerphone razgovarali s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.  

Jandroković mu je u razgovoru poručio da uputi pozitivnu poruku, da se podrži priča Vlade.

Kada su shvatili da nisu sami ubrzo su Jandrokovića skinuli s razglasa.

Pucar je na press konferenciji više puta ponovio ono što mu se na neki način i sugeriralo.

'Ono što bi htjeli poslati poruku svima da destabilizacija ovog procesa je ujedno i destabilizacija hrvatskog gospodarstva! Nitko nije htio destabilizirati taj proces i ponavljam svi oni koji u ovom trenu pokušavaju to raditi, ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva!', kazao je.

Kad je press konferencija završila Josip Antolić, novinar RTL-a je upitao Pucara je li uobičajeno da mu se iz redova vladajuće većine kao predstavniku dobavljača sugerira što da govori dobavljačima, a što medijima.

'Gospodin Jandroković je kao predsjednik Sabora već je do sada dao podršku cijelom ovom procesu i u tom cijelom njegovom nastupu vidim samo pozitivne stvari i ja bih volio da svi ostali sudionici na političkoj sceni daju podršku kompletnom hrvatskom gospodarstvu', izjavio je predsjednik Uprave Podravke.

Jandrokovića prvo nije bio raspoložen za izjavu i bio je iznenađen da se zna za njegov razgovor s predsjednikom Uprave Podravke.

  • +8
Marin Pucar Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

'Danas smo se čuli razgovarali, on je rekao kakve su pozicije dobavljača, ja sam rekao kakva je situacija oko plana s povjerenikom, s onim što bismo željeli', da nagodba što prije dođe kraju. Nisam sam ništa novo rekao, mislim da nema ništa sporno oko tog razgovora, jedino ne znam kako je sve to skupa došlo u javnost, medije, ali ja mogu potvrditi da se čujem sa svim dionicima, čuo sam se danas, ne samo s njim nego i nekim drugima. Čut ću se i sutra i dok proces traje', dodao je.

Na pitanje u čije je ime razgovarao, kao glavni tajnik HDZ-a, šef Sabora, ili u ime premijera, Jandroković je kazao kako 'ne razgovara s obzirom na funkcije koje ima i da je važno da je dobro informiran.

'Ja s premijerom sve radimo skupa, sve aktivnosti koje poduzimamo u vezi Agrokora, u to je uključen Vlada, Sabor, parlamentarna većina, ne znam kako bismo došli do rješenja da ne razgovaramo', kazao je Jandroković.

Za kraj je poručio kako su svaku dan u svakom pogledu sve bliže novom povjereniku, da se sve više napreduje.

'Ima nekoliko kandidata s kojima razgovaramo, treba završiti razgovore, treba procijeniti tko je osoba koja na najbolji mogući način može obavljati taj posao', poručio je Jandroković.