HNS predstavio listu u zagrebu

Posavec ne vjeruje anketama: Sve ćemo vidjeti na dan izbora

04.05.2019 u 13:42

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) predstavila je u subotu listu i program za izbore za Europski parlament, istaknuvši da iza njihovih kandidata koji zastupaju sve dijelove Hrvatske i sve skupine, stoje konkretni i mjerljivi rezultati

Nositelj liste međimurski župan Matija Posavec kazao je da se dvije trećine hrvatskih zakona donosi u Europskom parlamentu te da će HNS-ovi kandidati zastupati u njemu hrvatske interese kao što će u Hrvatsku donijeti europske vrijednosti.

Kritizirao je dosadašnje vlasti da su premalo uzele od EU tj. da su realizirale samo 26 posto, a ugovorile oko 62 posto od mogućih 10,7 milijardi euro kohezijskih sredstava, te se zauzeo da taj odnos u sljedećem razdoblju bude znatno veći.

U programu su istaknuli gospodarski rast koji temelje na novoj paradigmi znanstvenog napretka, tehnološkim inovacijama, te na znatno većoj ulozi obrazovanja i kreativnih industrija.

Na pitanje o anketama prema kojima HNS za sada nema ni jednog kandidata koji ima izgleda za ulazak u Europski parlament, Posavec je kazao da će na to radije odgovoriti dan nakon izbora, no uvjeren je kako će im izbori donijeti ulazak u EP.

Nakon što su se kandidati pojedinačno predstavili na pozornici Male dvorane Vatroslava Lisinskog, svaki od njih odgovarao je na pitanja građana snimljene na gradskim ulicama.

  • +17
HNS predstavio izbornu listu za Europski parlament Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Na liste broj 11 su znanstvenik, zamjenik ministra za znanost i dugogodišnji ravnatelj Instituta Ruđer Bošković Tome Antičić, voditeljica udruga i projekata u kreativnim industrijama Ivana Nikolić Popović iz Zagreba, zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić i zamjenik gradonačelnika Svete Nedjelje Davor Nađi.

Također, na listi HNS-a je i direktorica privatne tvrtke iz Dubrovnika Nataša Gabričević, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Habib Tahiri, trenerica i motivatorica Kristina Bulešić iz Puli, član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, školska pedagoginja Morana Jokić iz Rijeka, vijećnik u Gradskoj skupštini Zagreba Tomislav Stojak i saborski zastupnik Stjepan Čuraj.

Na izbornom skupu bili su nazočni i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, zamjenik predsjednika Predrag Štromar, saborski zastupnici i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.