RASTROŠNA ADMINISTRACIJA

Šef HFP-a vozi službeni auto za 17.250 kn mjesečno

Bionic
Reading

Iako se cijela javnost do sada pitala što HFP radi od akcije Maestro, kada je premijer Ivo Sanader prvo najavio njegovo ukidanje, a zatim restrukturiranje, Nacional otkriva dio aktivnosti kojima se bavio njegov čelnik Vedran Duvnjak

Duvnjak je nakon preuzimanja HFP-a koristio službeni Subaru Legacy no nakon što se jedan od dva Subarua u voznom parku pokvario Duvnjak je unajmio luksuzni Audi A6 od tvrtke Pupek, koji HFP plaća 17.250 kuna mjesečno.

Ugovor je naime, napravljen tako da se najam odnosi na mjesec dana, a automatski se produljuje sve dok ga HFP ne otkaže. Da je takav ugovor o leasingu bio sklopljen s nekom od leasing kuća HFP bi vrlo brzo postao i vlasnik vrlo luksuznog vozila.

Prema proračunu HFP-a za 2009. godinu vidljivo je da je Duvnjak povećao proračunsku stavku za zakupnine i najamnine iz koje se plaća najam vozila.

Prethodno je u HFP stigla ponuda za najam Audia A4 od Budget rent-a-cara za 12.000 kuna mjesečno no Duvnjak je očigledno odabrao skuplju i luksuzniju varijantu.

Prema pravilniku Vlade Duvnjak ne bi smio koristiti službeno vozilo klase u koju spada A6 već vozilo poput Audia A4.