najavio press za sutra

Šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić podnio ostavku

25.11.2021 u 16:10

Bionic
Reading

Dosadašnji prvi čovjek Fonda za obnovu Damir Vanđelić podnio je ostavku, potvrđeno je za tportal iz Fonda

Iako nije posve poznato zbog čega se Vanđelić odlučio na ostavku, detalje će, kažu nam, pojasniti sutra na press konferenciji.

Vanđelić je još u veljači kada je potvrđen za ravnatelja najavio da će Fond voditi privremeno, a kad se obnova pokrene, kad sve bude uhodano, zamolit će da ga oslobode te dužnosti da se bavi nečim drugim.

'Puni mandat neću ostati sigurno jer ću nastojati da se to upogoni prije. Ako ne uspijemo to upogoniti dovoljnom brzinom, ja ću dati ostavku jer sam neću biti zadovoljan svojim radom', kazao je Vanđelić u veljači.

Vanđelićev dosadašnji mandat na čelu Fonda nije prolazio lako. U javnosti su se govorilo o njegovom sukobu s čelnim čovjek ministarstva graditeljstva Darkom Horvatom, a uz to je i sam mjesecima upozoravao na sporost kojom se odvija sama obnova nakon potresa.

Vanđelić je za sutra sazvao konferenciju za novinare na kojoj će "predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu". U pozivu za press konferenciju stoji da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI.

Damir Vanđelić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL