PISMO LA REPUBBLICI

Šef Ferrarija razvalio Berlusconija

31.10.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Utjecajni predsjednik automobilske tvrtke Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, u ponedjeljak je izjavio da premijer Silvio Berlusconi nije u stanju izvesti Italiju iz dužničke krize te da to može ostvariti jedino 'vlada nacionalnog spasa'

Premijer mora voditi računa o tomu da je jedini način da se danas spasi zemlja osnivanje vlade nacionalnog spasa', piše predsjednik Ferrarija, o čijem se ulasku u političke vode često govori u Italiji, u pismu listu La Repubblici.

Di Montezemolo smatra da je to rješenje prihvatljivije od organiziranja prijevremenih izbora koji bi 'paralizirali zemlju', s obzirom na to da među članovima Berlusconijeve koalicije trajno traju međusobni sukobi, a oporba vodi zamršenu političku ekonomiju.

'Ako Berlusconi i dalje bude stavljao vlastite ambicije ispred dobrobiti Italije, njegov politički put, koji ima boljih i lošijih trenutaka, završit će na najgori mogući način', smatra Di Montezemolo. 'Ne smijemo izgubiti više ni trenutka. U igri su socijalno jedinstvo, opstojnost Italije i štednja talijanskih državljana', napisao je.

Di Montezemolo nije prvi od utjecajnih talijanskih industrijalaca koji posljednjih tjedana kritizira Berlusconija i njegov način vođenja zemlje.