POLICAJAC NA DUŽNOSTI

Sedam mjeseci zatvora za 500 kuna mita

29.10.2010 u 13:33

Bionic
Reading

Bivši zagrebački policajac danas je nepravomoćno kažnjen sa sedam mjeseci zatvora jer je u listopadu prošle godine vozačicu koju je zaustavio u centru grada poslao na bankomat kako bi mu dala 500 kuna mita

Primanje mita možda bi prošlo i nekažnjeno da vozačica na putu do bankomata nije nazvala svog prijatelja Vladimira Fabera, bivšeg ravnatelja policije, koji joj je savjetovao da korumpiranog policajca prijavi i zapiše brojeve novčanica koje će mu predati.

Policajac Milan D. potom je uhićen, a na sudu je poricao primanje mita.

Događaj zbog kojeg je izbačen iz službe i nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu dogodio se 3. listopada prošle godine u Palmotićevoj ulici u Zagrebu.

Milan D. radio je na osiguranju Židovske općine, a ženu koja je vozila automobil osječkih registracija zaustavio je jer je navodno kroz križanje s Amruševom ulicom prošla na crveno svjetlo.

Zaprijetio joj je oduzimanjem vozačke dozvole i velikom novčanom kaznom, ali joj je istovremeno dao do znanja da bi za 500 kuna mogao zaboraviti prijavu.

Kako kod sebe nije imala toliko novca uputio ju je na obližnji bankomat i rekao da novčanice stavi u vozačku dozvolu kako davanje mita ne bi bilo očito.

Nakon konzultacija s bivšim ravnateljem policije vozačica je dala službenu izjavu da ju je policajac tražio mito, izdvojila ga je na prepoznavanju u postaji, a svoju je priču ponovila i na suđenju.

Policajac je međutim tvrdio da ju nikada nije vidio ili zaustavio. No, sudac zagrebačkog Županijskog suda Zdravko Majerović nije mu povjerovao te ga je osudio na bezuvjetnu zatvorsku kaznu.