NEMA MJESTA EUFORIJI

SDP zadovoljan rezultatima izlaznih anketa

17.05.2009 u 19:51

Bionic
Reading

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan izjavio je večeras da je SDP zadovoljan rezultatima izlaznih anketa, ali ne i euforičan jer, istaknuo je, treba strpljivo čekati prve prijevremene rezultate lokalnih izbora.

'Zadovoljni jesmo, euforični nismo. Puno toga je još pred nama večeras i budimo strpljivi', izjavio je Dragovan novinarima u središnjici stranke, zamoljen za komentar izlaznih anketa u četiri najveća hrvatska grada - Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Po tim je anketama SDP-ov kandidat za gradonačelnika Milan Bandić blizu još jednog mandata već u prvom krugu (osvaja više od 48 posto glasova), a Dragovan kaže da je to vrlo dobar rezultat, ali i ističe da još treba pričekati i vidjeti kako će se tu stvari odvijati.

Što se Splita tiče, gdje po izlaznim anketama Željko Kerum i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ranko Ostojić ulaze u drugi krug, Dragovan kaže da je i očekivan, kao što je, ističe, i u Rijeci gdje, po anketama, SDP-ovac Vojko Obersnel ostaje gradonačelnik već nakon prvog kruga.

Za rezultate izlaznih anketa na izborima u Osijeku rekao je da, kao i kod ranijih tamošnjih izbora, nažalost mnoge političke stvari izvan Osijeka utječu na izbore u tom gradu.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić zahvalila je svim biračima koji su diljem države dali svoj glas SDP-ovim kandidatima, te istaknula da za zaključke treba još pričekati dok se barem ne prebroji većina glasačkih listića.

'Cilj smo si dali - zadržati vlast tamo gdje smo je i imali i mislim da će se to i ostvariti. Naši su ljudi marljivo radili cijelo ovo vrijeme i nadam se da će to građani i honorirati', poručila je Opačić.