JAVNO POSTAJE KULISA

SDP-u neprihvatljiv Kerumov odnos prema novinarima

19.08.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Splitski SDP danas je javno kritizirao gradonačelnika Željka Keruma zato što je sinoćna donatorska večera grada Splita, kojom je završena akcija prikupljanja novca za nabavu udžbenika splitskim učenicima slabijega imovinskog stanja, održana u Kerumovu restoranu Sky

SPLIT - Loše je ako se privatno i javno isprepleće kako bi se 'stvorio dojam da privatno postaje ispred javnog, a da javno postaje samo kulisa', izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare SDP-ov vijećnik u splitskome Gradskom vijeću Marin Jurjević.

On je pritom rekao kako njegova stranka (SDP) 'neće stvarati prepreke da se riješi teška situacija u Splitu, ali će se protiviti nezakonitim radnjama ili radnjama koje se provode u vlastitom interesu'.

Splitski SDP najavio je da će na prvoj sjednici Gradskog vijeća od gradonačelnika Keruma zatražiti sve informacije o njegovoj pogodbi s tvrtkom njegova prijatelja Ivice Livaje Tako Keramika po kojoj je prvobitno bio dodijeljen posao uređenja dječjih vrtića, vrijedan šest miljuna kuna.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu od gradskih čelnika zatražilo dokumentaciju o toj pogodbi i objašnjenje zašto nije bio raspisan javni natječaj za obnovu splitskih dječjih vrtića, Kerum je odustao od te pogodbe i najavio raspisivanje natječaja i odgađanje obnove vrtića za šest mjeseci.

'Gradsko vijeće neće biti samo fikus u gradonačelnikovoj kancelariji ili prateći orkestar glavnom pjevaču', rekao je Jurjević i dodao kako nije prihvatljivo da Kerum 's novinarima komunicira nervozno, vrijeđajući ih, ili samo pisanim putem'.

'To nije produktivno ni za koga', zaključio je Jurjević.