RIJEČKI HDZ-ovci

'SDP-u ne odgovaraju rezultati koje je postigla Vlada'

01.02.2011 u 15:30

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Anton Mance, reagirajući na tvrdnje saborskih zastupnika SDP-a s današnje konferencije za novinstvo da je Vlada odbila sve SDP-ove prijedloge zakona za oporavak gospodarstva, rekao je da su neki od tih zakona neprovedivi

'Neki od prijedloga zakona su došli na saborske odbore pa će se o njima raspravljati, a Vlada se morala očitovati o njima', rekao je Mance, dodajući da nema razloga da se ne prihvati zakon koji bi bio ocijenjen kao dobar.

'Očito je da SDP-u ne odgovaraju rezultati koje je postigla vlada, kao što je rješenje problema sa Slovenijom, postignuta stabilnost, blagi gospodarski rast, otvaranje investicijskog ciklusa, pa i suočavanje s teškim i bolnim problemima kao što je brodogradnja', rekao je HDZ-ov saborski zastupnik.

Posebno iritira da o gospodarstvu govori Slavko Linić, koji je bio glavni čovjek za gospodarstvo u vladi Ivice Račana, te je tada mogao pomoći gospodarstvu ove županije, ustvrdio je Mance i istaknuo da je u to vrijeme sva drvna industrija otišla u stečaj, te tvrtke iz drugih grana gospodarstva, a Linić nije iskoristio svoje znanje i stručnost da riješi probleme brodogradnje.

Mogući razlog, kako je rekao, 'histeričnih izjava' Željka Jovanovića o kriminalnoj organizaciji je bojazan da će se možda početi istraživati kako je netransparentno potrošeno 149 milijuna kuna iz riječkoga gradskog proračuna. Natječaji za gradnju preskupih bazena i športskih dvorana u Rijeci su provedeni, ali je gradonačelnik mogao reći da je ponuđena cijena previsoka i ponoviti natječaj uz određivanje najviše cijene, rekao je Mance. Nikada Jovanović ni predsjednik SDP-a nisu javno poduprli borbu protiv korupcije, dodao je i ocijenio da Jovanović upućuje teške riječi bez argumenata, izražava se vulgarno i stalno ponavlja isto.

Potpredsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a Željko Plazonić ocijenio je da je Jovanovićev govor 'dno dna političkog dijaloga', dodajući da bi mu bilo ispod svake razine osvrtati se na njegove riječi. 'Što bi se tek dogodilo da čovjek koji javno izriče takve riječi dođe na vlast?' upitao se Plazonić.