ERCEGU ZAMRZNUTO ČLANSTVO

SDP: Sinjska policija je postupila neprofesionalno

01.12.2008 u 15:52

Bionic
Reading

Sinjski SDP zamrznuo je članski status Milivoju Ercegu, kojeg je splitski sudac Slavko Lozina pritvorio jer je pijanog 19-godišnjaka mazio po stražnjici. SDP je prozvao policiju što je o sinjskom incidentu informirala medije i pozvala ih da snime Ercegovo

Gradski odbor sinjskog SDP-a održao je izvanrednu sjednicu zbog slučaja navodnog činjenja bludnih radnji od strane domara SDP-a nad jednim mladićem koji se dogodio protekli vikend u zgradi gdje su prostorije te stranke.

Donesena je odluka da se zamrznu sva prava i obveze koje proizlaze iz statusa člana stranke Milivoju Ercegu, domaru osumnjičenom za navedeno kazneno djelo, do okončanja procesa i donošenja sudske odluke.

'Iznenađeni smo što su iz policije curile informacije vani i u medije iako to nije praksa niti je to u ovakvim slučajevima dozvoljeno. Postavljamo logično pitanje trebaju li buduće žrtve vjerovati radu policije i hoće li nakon njihovog odlaska u policiju na prijavu slučaja te razgovora opet curiti informacije vani i koliko će to štetiti i oštećenima i žrtvama u ovom gradu', rekla je predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić, izvještava Slobodna Dalmacija.

Inače SDP Sinja napominje da se u sličnim slučajevima koji su javna tajna u ovom gradu nije ovako brzo reagiralo niti je davana ovakva medijska pozornost takvim slučajevima, a 'sinjski' i 'dubrovački' slučaj povezuju po sličnosti obrade i politizacije.

U međuvremenu na urednički mail tportala stiglo je pismo anonimnog čitatelja u kojem upozorava da je Erceg neopravdano pritvoren.

Zamislite da je netko takao nečiju guzu u tramvaju, na plaži, bili bio pritvoren na mjesec dana? Postavlja se pitanje da li bi bio pritvoren muškarac za kojeg bi se ispostavilo da ga je neka žena u pijanstvu lažno prijavila za silovanje?, pita se naš čitatelj.

Također ističe kako su skandalozni policijski navodi kako su u stanu pritvorenog Ercega pronađene fotografije golih, odraslih muškaraca te da je on posjećivao gay stranice.

Otkad je posjedovanje homoseksualnih fotografija i odlazak na gay.hr grijeh?