HNS I HSLS NAPADAJU

'SDP- ovi klinci su se zaigrali'

27.09.2012 u 12:00

Bionic
Reading

'SDP vrši nasilje nad procedurom, zdravom pameću i logikom. Veći dio pojedinaca iz SDP-a s portala je doznao da će se promijeniti članovi Skupštine Holdinga, a sat vremena prije sjednice Gradske skupštine zastupnici dobivaju njihove životopise. Nigdje u svijetu nije zabilježeno da u Skupštini trgovačkog društva sjede stručnjaci, a u upravi političari', kazao je Dragan Kovačević, predsjednik zagrebačkog HNS-a na izvanrednoj konferenciji za medije


SDP-ovci su, podsjetimo, jučer donijeli odluku prema kojoj u Skupštini ZGH-a više ne bi sjedilo 11 političara iz redova vlasti i opozicije, već samo tri stručnjaka. Predlažu tako da u Skupštinu ZGH-a uđu Viktor Gotovac, profesor radnog prava sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Đurđica Jurić, dekanica RRiF - Visoke škole za financijski menadžment i Mihaela Grubišić Šeba s Ekonomskog instituta. Također, po hitnom postupku u upravu Holdinga predlažu i Tomislava Čulu koji bi trebao brinuti o financijama.

'Očito je da pojedinci u SDP-u žele zavladati na takav način. Svugdje u svijetu je normalna situacija da u Upravi i Nadzornom odboru sjede stručnjaci, a u Skupštini političari odnosno predstavnici vlasnika. Ovo je suluda ideja koja zadire u zdrav razum', istaknuo je Kovačević i dodao da su se 'neki SDP-ovi klinci malo zaigrali'.

Upitan je li ovo početak kraja moguće koalicije SDP-a i HNS-a, Kovačević odgovara cinično citirajući kultnu rečenicu iz filma Casablanca 'Ovo je početak divnog prijateljstva'. Uz HNS glas protiv SDP-ove ideje dignuo je, također na izvanrednoj presici, i klub zastupnika HSLS-a i HSS-a. Oni smatraju da SDP na državnoj razini provodi jednu politiku, a u Zagrebu pokušava progurati nešto sasvim drugo.

'Ako ovakav prijedlog bude usvojen, ZGH će u Skupštini ostati bez predstavnika koje su izabrali građani. Možda je ovo što SDP radi zakonito, ali nije moralno. Bilo bi logično da u Upravi sjedi struka, a u Skupštini politika. Sada rade nelogičnu situaciju i zbog toga će HSLS i HSS tražiti da se po hitnoj proceduri raspiše natječaj za predsjednika uprave ZGH i za direktore svih podružnica kako bi tamo došli stručni ljudi, a ne politički podobnici', zaključio je Kosor.