HDZ PROZIVA

SDP-ova županica zapošljavala je po obiteljskom ključu

04.10.2012 u 18:28

Bionic
Reading

Čelnici krapinsko-zagorske Županijske organizacije HDZ-a danas su na konferenciji za novinare prozvali županicu Sonju Borovčak (SDP) za politički nepotizam

"Posljednja imenovanja na važne funkcije u Krapinsko–zagorskoj županiji dokaz su da je istinita teza da županica Sonja Borovčak upravlja svim socijalnim i zdravstvenim ustanovama u Zagorju. Tako je mimo volje radničkog vijeća za ravnateljicu zabočkoga Centra za socijalnu skrb izabrana njezina šogorica Mira Jadan iako je u dobi od 62 godine", ustvrdio je predsjednik županijskoga HDZ-a Žarko Tušek

Rekao je kako HDZ nema ništa protiv te osobe ni protiv starijih osoba, "ali je gospođa spremna za mirovinu, i to po uvjetima koje zagovara ova vlada u kojoj je stožerna stranka SDP i kojoj županica Borovčak pripada".

HDZ–ov kandidat za župana na lokalnim izborima Tušek naveo je još dva slučaja koji su, kako je rekao, dosad "neviđeni primjeri političkog nepotizma u njihovoj pokrajini".

"Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan je nećak županice, a on je nedavno za svojeg pomoćnika postavio oca, to jest brata županice Borovčak – Josipa Jadana. Možda su ova imenovanja formalno ispravna, ali su ljudski i etički neprihvatljiva", ustvrdio je Tušek.

Sonja Borovčak od proljetos obnaša dužnost zagorske županice, a na toj je dužnosti zamijenila Sinišu Hajdaša Dončića.