JADRANKA KOSOR PROZIVA:

SDP-ov napad je usklađen sa Sanaderom

16.10.2010 u 09:09

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je večeras za Dnevnik 3 HTV-a da će parlamentarni izbori u Hrvatskoj biti krajem 2011., kako su i najavili.

Premijerka Kosor je to rekla zamoljena da komentira prijedloge iz nekih oporbenih krugova da se parlamentarni izbori održe u ožujku ili travnju, pri kraju hrvatskih pristupnih pregovora s EU.

Upitala je pri tom pritom ima li logike u tome da oni koji ocjenjuju da Vlada ne zna što radi, da je nesposobna i nekompetentna, ipak pristaju da ta Vlada završi pregovore za ulazak u EU.

Kosor je pozvala oporbene čelnike na dogovor o tome na koji način mogu pomoći da se pregovori što je moguće prije završe, te da Hrvatske pristupni ugovor potpiše sredinom iduće godine.

Premijerka smatra kako je izjava predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da će ići na izglasavanje povjerenja Vladi u Hrvatskom saboru, usklađena s dolaskom bivšeg premijera Ive Sanadera u Sabor.

"Mi smatramo da je to koordinirana akcija. Dakle ako krenu s tim onda moraju računati na neuspjeh jer je vladajuća koalicija čvrsta i stabilna", ocijenila je Kosor.

Dodala je da su danas održale sastanak tri stranke vladajuće koalicije (HDZ, HSS i SDSS) u pripremi koalicijskog sastanka koji će se održati uskoro, a na kojem će razgovarati o proračunu za iduću godinu i drugim temama.

Taj sastanak, istaknula je premijerka, još jednom pokazuje da je koalicija stabilna, a to se odnosi i na zastupnike HDZ-a.

"Bez obzira na kojekakve špekulacije, zastupnici HDZ-a su čvrsto uz vodstvo HDZ-a", rekla je Kosor.