MALA ŠKOLA SKIJANJA

SDP objasnio što se dogodilo Milanovićevom licu

09.02.2016 u 14:20

Bionic
Reading

Što se dogodilo šefu SDP-a Zoranu Milanoviću, zapitali su se neki nakon što se na 25. godišnjici osnivanja SDP-a Varaždinske županije bivši premijer pojavio ogrebena lica uz par modrica, no tportal se o njihovu porijeklu raspitao kod SDP-ove glasnogovornice Danice Juričić Spasović i doznao da je Milanović pao na skijanju, ali i da ništa nije slomio, pa ni volju da pobijedi na unutarstranačkim izborima

O kakvoj je to nezgodi riječ, o kakvom je to možda okršaju šef najjače oporbene stranke zaradio ogrebotine i modrice na licu, je li što slomio, hoće li moći nastaviti obavljati sve svoje dužnosti, a i izbori u SDP-u tek slijede, rojila su se pitanja, a odgovore je tportal dobio od stranačke glasnogovornice Danice Juričić Spasović koja nam je kazala: 'Krivac za to je bezazlen pad na skijanju koji ostavi tek modricu. Ako skijate, znate da je lako i pasti, i nastaviti vožnju ako se niste slomili. Istu večer je bio u Varaždinu na druženju sa SDP-ovcima te županije. Milanović ništa nije slomio pa ni volju da pobijedi na unutarstranačkim izborima.'

Podsjetimo, dok se čeka da i ostale stranke odrade unutarstranačke izbore što je uobičajena pojava nakon onih parlamentarnih, u SDP-u će se prvi krug izbora za predsjednika stranke održati 2. travnja, a eventualni drugi krug 9. travnja. U utrci za predsjednika SDP-a vjerojatno će se natjecati trojica kandidata. Uz Milanovića tu je i potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina te građevinar iz Zadra Dušan Polovina Lungo, koji se posljednjih godina posebno angažirao kao mali dioničar oko rješavanja stečaja brodogradilišta Nauta Lamjana.

Sve kandidature tek su, podsjetimo, iskazane namjere jer svaki kandidat za predsjednika SDP-a mora u roku od 30 dana sakupiti tisuću potpisa. Po isteku tog roka počinje izborna kampanja, a konvencija SDP-a bit će održana 16. travnja.


Inače, o ogrebotinama i modricama Milanovića su zapitkivale i stranačke kolege na marginama skupa održanog prošloga vikenda u Hotelu Turist u Varaždinu na kojem se povodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja SDP-a Varaždinske županije na stranačkom druženju okupilo petstotinjak SDP-ovaca iz sjeverozapadne Hrvatske.

Osim što je u razgovorima s kolegama nastojao odagnati njihove brige ne samo o svojem izgledu, nego i ponuditi rješenje ostalih izazova s obzirom na to da građani još uvijek primjerice ne znaju kako će izgledati proračun, što će značiti standard i nadstandard u zdravstvu koji najavljuje nova Vlada, hoće li biti što od potpore od 1.000 eura za novorođeno dijete te ostalih obećanja HDZ-a i Mosta te ostatka Domoljubne koalicije, uz krizu sigurnosnog sustava te činjenicu da je iz Vlade stručnjaka već nakon par dana zbog niz afera morao otići ministar branitelja HDZ-ov Mijo Crnoja, a svijetom se pronijelo priopćenje Centra Simon Wiesenthal, šokiranog ponašanjem ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, Milanović je ustvrdio da je SDP jamac da će Hrvatska biti moderna i progresivna zemlja te da će se poštovati prava žena i manjina.

'HDZ od Hrvatske želi napraviti zaostalu državu i zaostalo društvo, a na nama je da se tome suprotstavimo karakterom, drskošću i bezobrazlukom, jer neki očito razumiju samo takav jezik', poručio je Milanović čiji je mandat, a i kampanju, valja podsjetiti, između ostalog, obilježio i šator dijela branitelja u Savskoj 66 te upitnik nad mogućom (postizbornom) suradnjom s HDSSB-om - strankom za ratni zločin optuženog Branimira Glavaša, koji je tik pred izbore izveo svoju (SSGardu) Slavonsku sokolsku gardu na postrojavanje pred Saborom.

Bez snažnog SDP-a ne možemo. Moji suradnici koji su odradili sjajan posao ne bi nikad postali ministri, niti bih ja...

Posted by Zoran Milanović on Sunday, 7 February 2016