ŽELJKO JOVANOVIĆ

'SDP ne mora iskorištavati branitelje i zazivati nasilje'

05.06.2015 u 15:52

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i SDP-ov koordinator u 8. izbornoj jedinici Željko Jovanović poručio je u petak s konferencije za novinare u Puli da SDP ne mora izmišljati unutarnje i vanjske neprijatelje niti iskorištavati branitelje jer je to moderna europska socijaldemokratska ljevica čija vlada vodi Hrvatsku naprijed

Vlada se založila i uspjela u tome da sve uštede ostvarene reformom budu uložene u studentski standard, rekao je. 'U 2015. godini osigurano je povećanje od 80 posto u iznosu od 34 milijuna kuna za dodjelu 5200 novih stipendija. Studentima iz poplavljenih područja istočne Hrvatske tijekom ove i prošle godine isplaćeno je dodatnih dva milijuna kuna jednokratnih pomoći u iznosu od 10 tisuća kuna po studentu, a osigurana su i sredstva za otvaranje čitavog niza novih studentskih restorana,' naveo je Jovanović.

Do kraja godine, nastavio je, otvorit će se studentski dom s restoranom na Sveučilištu Juraj Dobrila u Puli, čime će Pula napokon postati pravi sveučilišni grad.

'Vlada je osigurala milijardu kuna za izgradnju novih studentskih domova, povlačeći 105 milijuna eura iz EU fondova, osigurano je i više od 50 milijuna eura za stipendije studentima slabijeg socioekonomskog statusa u takozvanom STEM području', rekao je Jovanović.

'SDP je moderna europska socijaldemokratska ljevica čija Vlada svojim radom i sve boljim rezultatima vodi Hrvatsku naprijed', kazao je i Jovanović i dodao kako oni ne moraju izmišljati 'unutarnje i vanjske neprijatelje, crvene peronospore ili crvene vragove, te nekakvim anitkomunističkim manifestima iskorištavati branitelje i zazivati nasilno preuzimanje vlasti'.