KOALICIJSKI DOGOVORI

SDP, HNS i IDS spremni za preuzimanje vlasti

16.07.2009 u 07:54

Bionic
Reading

Čelnici oporbe Zoran Milanović, Radimir Čačić i Ivan Jakovčić u pratnji prvih suradnika sastali su se u srijedu u Kastvu te otpočeli pregovore o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima

'Ovo je početak ozbiljnih pregovora koji se nastavljaju', kazao je Zoran Milanović za Jutarnji list.

Njegov oporbeni kolega iz HNS-a Radimir Čačić poručio je kako je svim građanima jasno da Hrvatska mora dobiti kvalitetno, kompetentno i djelotvorno vodstvo jer se drugačije s krizom ne može.

Na njega se nadovezao IDS-ovac Damir Kajin rekavši da neće 'mačku sjeckati rep', aludirajući na nedavnu izjavu predsjednika RH Stjepana Mesića o kozmetičkom rebalansu proračuna.

'U Hrvatskoj postoje političke snage koje su spremne preuzeti odgovornost za zemlju. Svjesni smo da je to velik posao, ali imamo snage, volje i emocije da to napravimo. I vjerujemo u pobjedu', izjavio je Ivan Jakovčić

HNS-ovka Vesna Pusić je otkrila će se sljedeća faza razgovora temeljiti na dogovoru oko političkih programa.

'Jasno, što treba napraviti u zemlji, a ne tko to treba raditi', pojasnio je SDP-ovac Zlatko Komadina

Kajin je dodao i da će im vlast pasti u ruke kao trula kruška, stoga već danas treba početi raditi kako bi se sutra odgovorno moglo voditi zemlju.

Okupljeni političari su potvrdili, prenosi Jutarnji list, da razgovor o predsjedničkim kandidatima za predstojeće izbore nije bio tema sastanka, no vođa HNS-a Radimir Čačić napomenuo je da će njegova stranka imati vlastitog kandidata.