VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

SDP, HNS i DC zajedno na lokalne izbore

21.03.2009 u 18:38

Bionic
Reading

Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Vukovarsko-srijemskoj županiji danas je u vinkovačkom hotelu "Slavoniji" potpisan između županijskih organizacija Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) i Demokratskog centra (DC)

VINKOVCI - Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt istaknula je u kratkom govoru kako koalicija SDP-HNS-DC predstavlja "novu energiju" prijeko potrebnu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kako bi se, kazala je, konačno u toj županiji pokrenuli razvojni i demokratski procesi.

"Od političara će se na ovim izborima tražiti jasna vizija i hrabrost da tu viziju provedu, a ne prazna obećanja", poručila je Škare Ožbolt podsjetivši kako je "slična koalicija postojala i 2001. godine te ostvarila zapažene rezultate".

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan ustvrdio je kako "HDZ i njegovi sateliti ne mogu i ne znaju" pokrenuti gospodarske i druge pozitivne procese u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je, ustvrdio je, vrijeme da ih zamjene sposobniji i bolji od njih.

Prema riječima potpredsjednika HNS - liberalnih demokrata Joze Radoša, koalicija će u svom predizbornom programu naglasak staviti na potrebu povećanja prava lokalnoj samoupravi, na razvoj gospodarstva, bolje obrazovanje te zaštitu prirode.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog SDP-a i kandidat koalicije za vukovarsko-srijemskog župana Goran Heffer ustvrdio je da koalicija SDP-HNS-DC predstavlja političku snagu koja ima sve preduvjete da na predstojećim lokalnim izborima pobjedi u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Predsjednici županijskih organizacija HNS-liberalnih demokrata i DC-a, Jozo Škegro i Milan Draženović poručili su kako će se pobjedom koalicije SDP-HNS-DC stvoriti uvjeti za razvoj i napredak Vukovarsko-srijemske županije.