Nestašica lijekova

Satima sam čekao, a onda su mi rekli da lijeka za moju ženu nema. Čujem da se i drugi žale, izlaze i psuju...

08.04.2021 u 14:14

Bionic
Reading

Da situacija s veledrogerijama, odnosno dugom bolnica prema njima, unatoč smirivanju državnog vrha, počinje predstavljati sve veći problem 'običnom čovjeku' pokazuje primjer mještanke Srinjina (naselje u sastavu grada Splita), koja kao onkološki bolesnik, a zbog neisporuke, nije mogla dobiti svoj lijek

O njenom slučaju je za N1 televiziju pričao njen suprug Slavko, koji je došao kod liječnika po lijek za svoju suprugu, no nakon višesatnog čekanja mu je rečeno da lijeka nema te da će mu javiti kada dođe.

'Rekli su nam da dođemo u 9, došao sam malo ranije i čekao do podne i 12 minuta. Izašla je sestra i rekla da lijeka nema. Kad dođe, da će javiti. Kad će to biti, ne znaju. To je neki pametni lijek koji se uzima svakih 21 dan. Rekli su samo da će pozvati kad dođe. Danas još nisu zvali. Neće danas biti sigurno, tko zna kad će biti. Iznerviralo me jer smo čekali satima', rekao je Slavko.

Dodao je i kako su drugi pacijenti reagirali na vijest o tome da nema lijekova po koje su došli.

'Supruga taj lijek uzima svaki 21 dan. Rokovi će biti probijeni jer ona mora donijeti nalaze komisiji i onda oni produžuju. Čujem da se i drugi žale, izlaze i psuju da nema lijeka', dodaje.