PREDSJEDNIKOVA KĆI

Saša Mesić traži plaću veću od Bandićeve

11.03.2009 u 22:43

Bionic
Reading

Saša Mesić, kći predsjednika Stjepana Mesića, koja je polovicom prošle godine postala predsjednica Uprave Terme Zagreb, zajedničke tvrtke Grada Zagreba i Ine, navodno je neugodno iznenadila članove zagrebačkog Poglavarstva zatraživši mjesečnu plaću u iznosu od 25.000 kuna

Takva plaća prelazi primanja gradonačelnika Milana Bandića, koji ima oko 18.000 kuna, i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića, koji ima plaću oko 19.000 kuna. Izvor Jutarnjeg lista tvrdi da se član Poglavarstva za gospodarstvo Ladislav Prežigalo nedavno požalio kako će Mesićeva kći imati veću plaću od Bandića. On to demantira. 'To su podvale. Nisam se ja nikome žalio. Postoje koeficijenti prema kojima se zaposlenicima gradske uprave i gradskih tvrtki izračunava mjesečna plaća pa je nemoguće da Saša Mesić dobije tako visoku plaću', rekao je Prežigalo.

No člana Poglavarstva demantirao je vlastiti kolega Dragan Vučić, član Poglavarstva za imovinu, koji kaže da će plaća Saše Mesić biti izuzeta od uobičajenih koeficijenata. Vučić tvrdi da se ipak nije razgovaralo o plaći od 25.000 kuna.

Sašu Mesić na mjesto šefice tvrtke predložilo je vodstvo Ine, tvrtke na čelu koje se nalazi Tomislav Dragičević, prijatelj aktualnog hrvatskog predsjednika. Nije poznato kako Ina nije uspjela među 13.000 svojih zaposlenika pronaći menadžera koji bi mogao voditi projekt Terme Zagreb.

Grad Zagreb je kao 'svog čovjeka' u Upravu postavio Dubravka Havraneka, supruga Jasmine Havranek, SDP-ove zastupnice u zagrebačkoj Skupštini i ravnateljice državne Agencija za znanost i visoko obazovanje. Takvo kadroviranje od Grada Zagreba provedeno je po običaju bez javnog natječaja.

I dok se u Termama Zagreb natežu oko toga tko će imati kakvu plaću, devet mjeseci nakon osnivanja te tvrtke cijeli projekt nije se maknuo s početka. Glavnu riječ u osnivanju tvrtke imao je Slobodan Ljubičić, koji je dva mjeseca kasnije zbog afere Zagrebačke ceste dao ostavku na mjesto šefa Zagrebačkog holdinga. Iako je riječ o projektu vrijednom 50 milijuna eura, Terme Zagreb još nemaju ni svoje prostorije.

Tvrtka je prijavljena na adresi Petrinjska 4 gdje se nalaze jedino privatni stanovi i nekoliko ureda javnih bilježnika. Oba člana Uprave i dalje su zaposlena u prijašnjim tvrtkama, Mesić radi u Hrvatskom geološkom institutu kao pomoćnica ravnatelja za koordinaciju s privredom, a Havranek u podružnici Holdinga Stanogradnja.