KLADIONIČARSKI PREVARANT

Šapina zvijezda BBC-jeve crne kronike

10.07.2010 u 15:58

Bionic
Reading

Sumnja na mogućnost namještaja utakmice reprezentacije Nigerije na svjetskom nogometnom prvenstvu, što FIFA zasad odbija, navela je novinare BBC-jeve istraživačke televizijske emisije 'Newsnight' da se pozabave likom i dijelom na crnoj kronici poznatog hrvatskog kladioničara iz Berlina Ante Šapine, koji u njemačkom zatvoru čeka suđenje zbog korupcije

Naime, istražitelj iz UEFE, koji se bavi namještanjem utakmici u cijeloj Europi, došao je do saznanja da se pokušava kupiti nekoliko nigerijskih igrača. Istu je informaciju dobio i njemački specijalizirani novinar Christian Bergmann.

Oni pak misle da se namještanja dogovaraju preko ureda u Londonu, a kao glavnog osumnjičenika imenuju Šapinu, poznatog policiji i stručnjacima za korupciju u nogometu zbog podmićivanja njemačkog nogometnog suca Roberta Hoyzera 2006, zbog čega je već odslužio trogodišnju kaznu zatvora.

Njemačka policija smatra da Šapina opet naveliko namješta utakmice, ali da ovoga puta ne koristi bar koji ima u Berlinu, već tvrtku pod imenom Samvo u Londonu.

Zaposlenik te tvrtke, Eric Ho, osoba je koju je policija označila kao isplatitelja velikih dobitaka Ante Šapine kojeg čega novo suđenje, ali i poslovni neuspjeh. Policija je, naime, otkrila da je tvrtka Samvo položila barem 750.000 dolara na jedan račun na britanskom otoku Man, a koji su trebali biti isplaćeni Šapini.