U PRATNJI SUPRUGA

Prva dama Sanja Musić Milanović u Ženevi prima važno priznanje Svjetske zdravstvene organizacije

22.05.2022 u 10:49

Bionic
Reading

U Ženevi se održava 75. zasjedanje Svjetske zdravstvene skupštine. Na poziv glavnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije, ondje je i predsjednik Zoran Milanović. Sa suprugom je sudjelovao na otvorenju visoke razine Skupštine u Palači Ujedinjenih naroda.

Supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović sudjeluje na globalnom događaju „Walk The Talk: The Health for All Challenge“ u organizaciji Svjetske zdravstvene organizacije, koja se s ciljem promicanja zdravlja, održava uoči otvorenja 75. zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine, javlja HRT.

Tom prigodom Sanji Musić Milanović uručena plaketa je „Health Champions 2022“ za izvanredno promicanje i djelovanje na području globalne promocije zdravlja.

'Prekrasan osjećaj je biti nagrađen od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Radi se o tome da ja cijeli svoj život radim na promicanju zdravlja koje većinu nas pri rođenju dobijemo na dar, ali nekako na to zaboravimo i sjetimo ga se nažalost tek u trenutku kad ga počnemo gubiti. Desetljeće, ako ne i dulje, intenzivno surađujem s WHO-om, oni prepoznaju te moje napore. S pozicijom supruge predsjednika, sve što pričate, a slabo se čuje možda se sada bolje čuje, a za dobru je stvar', rekla je Sanja Musić Milanović za javnu televiziju.

  • +7
Sanja Musić Milanović Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Walk The Talk: The Health for All Challenge' je globalni događaj u koji se uključuje cijeli svijet. 'Mi smo u Hrvatskoj također pozvali da se uključe. U sklopu projekta "Živjeti zdravo", kojeg smo danas imali priliku predstaviti, kreirali smo 21 hodačku stazu sredstvima iz europskog fonda. Na staze smo postavili i određene sprave za vježbanje, što mislim da je važno. Imamo koordinatore aktivnosti tako da više nema isprike "nemam se s kim otići prošetati"', poručila je Musić Milanović.

Predsjednik Republike održat će bilateralni sastanak s generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom u 11.30 sati. Predsjednik Republike sudjelovat će u 14 sati na otvorenju Visoke razine 75. zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.