SPLITSKI SDP-OVAC JURJEVIĆ

'Sanja Bilač laže! HDZ s Kerumom izvodi igrokaz'

13.03.2012 u 10:53

Bionic
Reading

'Sanja Bilač zna da ne može nadopunjavati dnevni red nakon što je izglasan. Namjerno je to učinila u ponedjeljak da bi mogli pobjeći sa sjednice i da HDZ-ovi vijećnici ne bi morali dignuti svoje tri ruke za referendum o povjerenju Željku Kerumu', kazao je Marin Jurjević, predsjednik splitskog SDP-a, i dodao da će tužiti Sanju Bilač jer je izjavila da s Kerumom ima firmu

Jurjević je naglasio da vijećnica Sanja Bilač laže kada kaže da SDP i HNS opstruiraju sjednicu. 'Oni su otišli i nisu se vratili, a prije sjednice vijećnik Luka Roguljić je već sakupio devet potpisa za postavljanje pitanja povjerenja predsjednici Gradskog vijeća Nevenki Bečić na sljedećoj sjednici i mi smo to predali. Uvrštenje te točke na dnevni red iduće sjednice je procedura dobro poznata gospođi Bilač. Zašto je ona izvela onaj igrokaz i digla galamu te napustila sjednicu, jasno je. HDZ je skupa s Kerumom izveo igrokaz te bukvalno pobjegao sa sjednice da ne bi imali tih famoznih trinaest ruku. Ja podsjećam na kronologiju naših pokušaja da smijenimo ovu vlast već godinu i pol', rekao je Jurjević.

Prvi čovjek splitskog SDP-a nije propustio priliku kritizirati i pojedine medije, prije svega Slobodnu Dalmaciju, zbog netočnog izvještavanja. 'Podsjećam da je HDZ s Kerumom u koaliciji na državnom i županijskom nivou, a ne SDP i HNS. Oni su bili u koaliciji i u Gradskom vijeću. Kada smo htjeli kolektivno dati ostavke prije godinu i pol, skupiti 13 vijećnika i potaknuti prijevremene izbore, HDZ je to odbio, kao što je dao svoju podršku Kerumu što se tiče proračuna u prosincu. Jučer rade bježaniju sa sjednice. U kampanji su Kerum i Marasović zajedno pjevali i mahali građanima po binama u Dalmaciji. Pa što još treba da se javnost uvjeri u njihovu otvorenu suradnju?, zapitao se Jurjević.

I Goran Kovačević, vijećnik HNS-a, upozorio je na neprirodan, podvojen odnos HDZ-a prema Kerumovoj stranci. 'Moram reći da je izbor Keruma prije tri godine tek posljedica. HDZ je zapravo uzrok, a Kerum tek posljedica. Takvo podvojeno ponašanje kada se tvrdi da nisu zajedno i javno se svađaju, a formalno koaliraju i surađuju, zapravo je poznato u medicini i psihijatriji', naglasio je Kovačević. Na konferenciji za medije bili su svi gradski vijećnici SDP-a i HNS-a. Na kraju je Marin Jurjević najavio tužbu protiv Sanje Bilač zbog izjava o tobožnjoj poslovnoj suradnji Keruma i SDP-a, a tužit će i splitski dnevni list Slobodnu Dalmaciju.