ZLA BABA

Sandy odgodila Noć vještica

01.11.2012 u 08:54

Bionic
Reading

Oluja Sandy je u srijedu odigrala ulogu zle vještice i odgodila zabavu milijunima djece na istočnoj obali SAD-a kojima vlasti nisu dopustile da među pokidanim vodovima i iščupanim stablima obilaze kuće u potrazi za slatkišima

Milijuni djece na istočnoj obali koja su čekala ovogodišnju Noć vještica otkako je prošlogodišnja otkazana zbog snježne oluje ostala su ponovno razočarana zbog vijesti da ni ovog 31. listopada neće biti praznika.

Šteta koju je Sandy napravila odgodila je Noć vještica na istočnoj obali SAD-a pa je tradicionalni kostimirani obilazak kuća u nekim gradovima države Connecticut prebačen za 7. studenog, dan nakon predsjedničkih izbora u SAD-u, dok je iz sigurnosnih razloga po nalogu guvernera New Jerseya Chrisa Christieja Noć vještica odgođena za ponedjeljak.

Neki su roditelji u predgrađima New Yorka pokušali ublažiti razočaranje djece organiziravši u posljednji trenutak dnevna okupljanja na parkiralištima i u parkovima gdje su njihova djeca mogla sigurno iznuđivati slatkiše. Na tim su događajima oglašenim putem Facebooka i drugih društvenih mreža kostimirana djeca slatkiše prijeteći nepodopštinama umjesto od vrata do vrata prikupljala od automobila do automobila.

No uragan Sandy nije pokvario Noć vještica samo djeci. Po prvi puta u 39-godišnjoj povijesti otkazana je newyorška Greenwich Village Halloween parada, zabava u potpunosti namijenjena odraslima čuvena po kostimima na rubu pristojnosti, s mogućnošću da se ipak održi idućeg tjedna. Gradonačelnik New Yorka je kao razlog otkazivanja naveo prekid u opskrbi strujom u donjem dijelu Manhattana i potrebu za policajcima u drugim dijelovima grada pogođenog olujom.