NIJE BEG CICIJA

Sanaderovo osiguranje plaćamo 888 tisuća kuna!

Bionic
Reading

Slobodna Dalmacija otkriva da osiguranje bivšega premijera Ive Sanadera, odobreno po odluci Vlade najmanje do kraja tekuće godine, porezne obveznike godišnje košta 888 tisuća kuna, što je četrdesetak godišnjih stipendija za nadarene đake ili učenike, a za isti proračunski iznos moglo bi se primiti na trošak države desetak znanstvenih novaka na sveučilišta

Novinarima Slobodne u u policiji su rekli da produljenje osiguranja Ivi Sanaderu ovisi o sigurnosnoj procjeni koju donosi Vlada.

No, sadržaj te procjene i drugih sigurnosnih procjena službena tajna, pa je nepoznato na temelju čega se Sanaderu produljuje ta povlastica.

Proračunska izdvajanja za Sanaderovo osiguranje nisu jedina koja prkose recesiji i proklamiranoj štednji.

Ne možemo se riješiti ni plaćanja izgradnje Vukelićevog mosta (sedam milijuna eura potrošeno je za izgradnju mosta koji povezuje naselje Mostanje s Vukmanićkim Cerovcem, selom ministra Branka Vukelića), brojnih agencija i fondova čiji smisao postojanja nitko ne zna objasniti (dosad ih je u Vladinoj nadležnosti bilo 89 s oko osam tisuća zaposlenih. Godišnje su stajale nekih milijardu kuna), a ne smanjuje se ni broj općina, gradova i županija.

Slobodna ističe da Hrvatska ima 20 županija i Grad Zagreb, 127 gradova i 429 općina, a barem ih 150 preživljava od državnih milodara ne manjih od milijun kuna godišnje.