MED I MLIJEKO

'Sanaderov iskaz bio je očekivan i objektivan'

12.10.2010 u 18:58

Bionic
Reading

Predsjednica saborskog istražnog povjerenstva za privatizaciju Ine Dragica Zgrebec (SDP) izjavila je danas je za svjedočenje bivšeg premijera Ive Sanadera kazala da je očekivano jer je potvrdilo podatke iz dokumentacije kojom je povjerenstvo raspolagalo

Sanader je potvrdio određene stvari koje su bile vidljive iz same dokumentacije koju je dostavila vlada. Dakle, da su se odluke donosile na vladi, da se u nekoliko navrata na vladi o tome vodila rasprava, a potvrdio je to i iskaz Polančeca", rekla je.

Zgrebec smatra da Sanaderu nije bila namjera konfrontirati se s premijerkom Jadrankom Kosor već da je vrlo objektivno svjedočio.

Nije htjela komentirati je li Sanader iskaz naštetio premijerki, a na pitanje misli li da nije, Zgrebec je odgovorila: "Mislim da mu to nije bila namjera".

HDZ-ov član povjerenstva Boris Kunst opisao je svjedočenje rečenicom "tresla se brda rodio se miš".

"Mislim da svjedočenjem nismo ništa više saznali što nismo znali ili čuli do sada svjedočenjem ostalih pozvanih osoba pred povjerenstvo", rekao je.

Nije htio odgovoriti na pitanje tko je pred povjerenstvom govorio istinu Polančec ili potpredsjednik Vlade Ivan Šuker. "S obzirom da je DORH od povjerenstva zatražio transkripte svjedočenja, to je njihov posao da vide tko je govorio istinu i ja s time ne bih licitirao ili prognozirao, to je stvar DORH-a, ako ono uopće smatra da je to interesantno", rekao je

Kunst ne vidi razloga da pred povjerenstvo dođe svjedočiti premijerka Kosor. "Vi ste danas mogli čuti od bivšeg premijera da sadašnja predsjednica vlade nije bila član Povjerenstva i ja stvarno ne vidim razloga da bi ona mogla biti pozvana kao svjedok. Ne vidim uopće razloga što bio se više saznalo što već ne znamo kao članovi povjerenstva", rekao je.