UOČI NOVOGA ISPITIVANJA

'Sanadera muči samo noga i nije smršavio 20 kilograma'

26.07.2011 u 19:37

Bionic
Reading

Obrana Ive Sanadera odbacila je danas nagađanja o lošem zdravstvenom stanju bivšeg premijera i zabrinutosti liječnika zbog nagla mršavljenja te ustvrdila da se Sanader dobro osjeća i da se ne žali ni na kakve druge zdravstvene tegobe, osim na već ozlijeđenu nogu

'Naš branjenik već dulje vrijeme ima problem s nogom, zbog čega je obavio neke pretrage, a neke još treba obaviti, no ni na kakve druge zdravstvene teškoće se ne žali', kazao je Hini jedan od njegovih branitelja Goran Suić koji odbacuje nagađanja nekih medija da je Sanader u nešto više od mjesec dana smršavio 20 kilograma.

'Neistina je da je smršavio 'strašno' i do neprepoznatljivosti. Izgubio je najviše deset kilograma', kazao je Suić.

Istaknuo je da se bivši premijer osjeća dobro te da svakodnevno s braniteljima priprema obranu u antikorupcijskim istragama koje je protiv njega pokrenuo USKOK.

Suić je kazao da će se Sanader i sutra braniti aktivno pred USKOK-ovim tužiteljicama koje bi ga u 14 sati u zatvoru u Remetincu trebale početi ispitivati o sumnjama da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova 1994. i 1995. zlouporabio položaj i ovlasti te se s Hypo bankom dogovorio o proviziji od sedam milijuna austrijskih šilinga (3,5 milijuna kuna) za zajam od 140 milijuna šilinga koji je ta banka odobrila hrvatskoj vladi.

Suić je kazao da će Sanader iznijeti obranu i odbaciti USKOK-ove sumnje, kao i prošli tjedan kad je to učinio u slučaju Fimi medije.

Na upit hoće li ovaj put odgovarati na pitanja tužiteljica, kazao je kako to još nisu odlučili. Dodao je da će nakon sutrašnjeg saslušanja vjerojatno doznati kad će dobiti uvid u spis te ponovio da će obitelj posjetiti Sanadera kad 'malo padne medijska buka'.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da obitelj još nije zatražila dopuštenje za posjet Remetincu.