U POSJET STIŽU ODVJETNICI

Sanadera će USKOK ispitati u četvrtak

19.07.2011 u 10:13

Bionic
Reading

Bivšeg premijera Ivu Sanadera, od sinoć pritvorenog u zatvoru u Remetincu, danas će posjetiti njegovi branitelji, a kako se doznaje u USKOK-u Sanader danas neće biti doveden na ispitivanje

Branitelji Goran Suić i Čedo Prodanović od suda će prijepodne zatražiti dozvolu za posjet Sanaderu koji je proveo prvu noć u Remetincu.

Odvjetnici se nisu sinoć pojavili pred Remetincem u koji je pod jakom policijskom pratnjom u 21,50 sati iz Austrije automobilom dovezen bivši premijer.

Suić
je Hini kazao da je za danas dogovoreno da samo branitelji odu u zatvor dok će Sanaderova obitelj to učiniti neki drugi dan. Mediji nagađaju da će ga obitelj posjetiti sutra.

Od glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića doznaje se da bivši premijer neće danas biti doveden u sjedište USKOK-a na ispitivanje, no nije želio otkriti kada će se to dogoditi. Dodao je kako je moguće da Sanader bude ispitan na nekom drugom mjestu, zbog radova koji se obavljaju u dvorištu i ispred USKOK-a.

Prodanović je oko 10 sati ušao u sjedište USKOK-a kako bi doznao termin ispitivanja, to jest iznošenja obrane pred USKOK-ovim istražiteljima.

Kako neslužbeno doznajemo, Sanadera će istražitelji USKOK-a ispitati u četvrtak u 13 sati, no mjesto ispitivanja još nije poznato s obzirom da se zgrada DORH-a obnavlja te je nemoguće ući automobilom u dvorište. Postoji mogućnost da bivšeg premijerka USKOK ispita i u remetinečkom zatvoru.

Navodno je Ivo Sanader u dobrom stanju iako još uvijek na nozi ima langetu. Doznaje se da u Remetinec nije ušao u invalidskim kolicima, kako su mediji nagađali.