KARTA ZA PETRU

Sanader vratio novac Nevenu Jurici?

22.09.2010 u 07:36

Bionic
Reading

Ministarstvo vanjskih poslova i odvjetnik Nevena Jurice tvrde da je Ivo Sanader odmah vratio Jurici iznos koji je taj bivši veleposlanik u SAD-u potrošio na avionsku kartu Petre Sanader

Prema pisanju Jutarnjeg, podatke o plaćanju avionske karte za Petru Sanader, stariju kćer Ive Sanadera zatražilo je Državno odvjetništvo, ali u dokumentaciji koja je stigla iz MVP-a, nisu pronašli račun za avionsku kartu.

Odvjetnici Nevena Jurice odvjetnici Ante Madunić i Rajko Mlinarić tvrde da je Jurica karticom ministarstva platio avionsku kartu, ali i da je taj novac Sanader brzo vratio.

'Mislim da je posrijedi bio tehnički problem zbog kojeg se kartu nije moglo platiti iz Zagreba, pa je Jurica zamoljen da je plati iz New Yorka', rekao je Mlinarić.

Bivši veleposlanik Jurica osuđen je zato što je procijenjeno da je 120.000 dolara potrošio na način koji nije mogao službeno opravdati. Utvrđeno je da je 32 tisuće dolara potrošio u restoranima, 45.000 po trgovinama, a sa 26.000 dolara plaćao je taksi i napojnice.

Sa Zrinjevca su DORH-u stigli detaljni podaci za spornih 120 tisuća dolara troška Nevena Jurice. Za oko 800 tisuća dolara MVP, (od ukupno 950 tisuća dolara) nije poslao dokumentaciju, jer je na Zrinjevcu utvrđeno da taj iznos troškova nije sporan. No u DORH-u sumnjaju da bi i među tih 800 tisuća dolara moglo biti skriveno još računa koji su sporni. Zato su zatražili sve račune Jurice na uvid.