ZBOG NOGE I SLEZENE

Sanader upućen na tajne pretrage na Rebru

26.07.2011 u 07:54

Bionic
Reading

Nakon što je jučer u tajnosti pritvoreni bivši premijer Ivo Sanader u bolnici Rebro obavio detaljan liječnički pregled, upućen je i na dodatne pretrage. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Sanader mora obaviti kompletan internistički pregled, koji uključuje detaljniji pregled krvi, srca, pluća, gastroskopiju i kolonoskopiju, a vjerojatno i ponavljanje ultrazvuka trbušne šupljine

Jutarnji list piše da liječnike navodno brine to što je bivši premijer naglo smršavio - do neprepoznatljivosti, kažu svjedoci koji su ga vidjeli.

Zato će morati na dodatne pretrage poput CT-a i magnetske rezonace, kako bi se vidjelo koliko je, eventualno, povećanje slezene, koja inače služi za filtriranje krvi, ali i proizvodi antitijela koja pomažu imunološkom sustavu.

Probleme na nozi navodno je prouzročio Sudeckov sindrom. Riječ je o promjenama na mekom tkivu gležnja, ali i kostima, koje mogu nastati nakon trauma. Jutarnji piše da se u prvom stadiju bolesti javlja jaka bol, a zglob je otečen. Liječi se imobilizacijom te terapijom ledom i ultrazvukom, a ako ni to ne pomaže - analgeticima.