TRAŽI ODVJETNIKA

Sanader u USKOK-u za desetak dana?

07.11.2010 u 10:17

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader intenzivno radi na pronalaženju odvjetnika jer je očito da će uskoro pred istražiteljima USKOK-a odgovarati na optužbe koje mu na teret stavljaju bivši šef HEP-a Ivan Mravak i Mladen Barišić, bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar

U javnosti se spekulira s dva imena kao mogućih Sanaderovih branitelja, Željka Olujića te Čede Prodanovića, koji je izglednija opcija. Njegov prvi izbor navodno je bio Anto Nobilo, ali on već brani Damira Polančeca pa ne može braniti i Sanadera zbog sukoba interesa. Tako je u prvi plan izbio Prodanović, koji u velikim korupcijskim procesima zastupa bivšeg šefa Hrvatske poštanske banke Josipa Protegu, čiji slučaj još uvijek nema veze sa Sanaderom.

Vremena za bivšeg premijera je sve manje jer bi Barišić trebao svoju obranu završiti u ponedjeljak, a nakon toga bi svoj iskaz konačno trebala dati i Nevenka Jurak, koja bi trebala rasvijetliti kamo je točno odlazio novac koji je preko njene tvrtke Fimi media izvlačen iz državnih poduzeća. Prema pisanju Večernjeg.hr, Sanader bi svoj iskaz pred USKOK-om trebao dati do kraja mjeseca, najvjerojatnije će to biti za desetak dana.