SPREMAN ZA POVRATAK

Sanader u šoku zbog Barišićevog uhićenja

01.10.2010 u 09:24

Bionic
Reading

'Pa zar smo Mladen i ja jedini postojali u HDZ-u? Što je s predsjedništvom stranke i tajništvom? Svi su oni imali uvid u financije stranke, u svaku kunu, a sada ispada da nitko od njih ništa nije znao?'

U očaju je to izgovorio odbjegli bivši premijer Ivo Sanader nakon što je doznao da mu je bliski prijatelj, bivši rizničar HDZ-a i bivši ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić završio u pritvoru.

Sanaderovu reakciju punu šoka i nevjerice Novom listu prenijela je osoba koja ga je i izvijestila da je Barišić u Remetincu, što je Sanadera zaprepastilo jer nije mogao vjerovati da je Barišić uhićen i da se u Hrvatskoj sve više nagađa da će i on biti priveden čim se vrati u zemlju.

Dotada je, naime, čvrsto vjerovao da je jedina svrha svih spekulacija o uhićenju njih dvojice njega zaplašiti i odvratiti od povratka u Hrvatsku i svjedočenja pred Povjerenstvom za privatizaciju Ine.

Sada se, međutim, čini da nema drugog izbora nego idućih dana, kako je i planirao, doći u Hrvatsku i pred Povjerenstvo, ali i javno progovoriti o ostalim stvarima za što ga se sumnjiči u javnosti, pa i o financiranju HDZ-a, smatraju krugovi bliski Sanaderu.