DORH-OVO TROJSTVO

Sanader pod istragom zbog HAC-a, HEP-a i Fimi medie

09.11.2010 u 08:50

Bionic
Reading

Ivo Sanader pod istragom je DORH-a u tri predmeta: HAC, HEP i Fimi media. Prema pisanju Večernjeg lista istražitelji su trenutno fokusirani na tijek novca kojji je iz HAC-a curio na račun tvrtke Skladgradnja

Navodno sam bivši premijer stoji iza Skladgradnje, tvrtke u vlasništvu braće Slavena i Joze Žužula a koja je izdašno poslovala s HAC-om.


Policija je sredinom prošlog tjedna ponovno posjetila Žužulove u Splitu i Imotskom te im, koliko se zna, iz tvrtke odnijela gotovo svu dokumentaciju koja je ondje još preostala. Istražitelji i dalje svakodnevno borave i u sjedištu HAC-a u Zagrebu te kopaju po dokumentaciji o svim poslovima sklapanim sa Žužulovima. Isražitelji sumnjaju kako je Skladgradnja služila za isisavanje novca iz HAC-a kao što je to slučaj s Fimi mediom.

U pritvoru su bili i nekadašnji članovi Uprave HAC-a i Slaven Žužul i to zbog bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok za što je plaćeno nevjerojatnih 22 milijuna kuna. Žužul je i nedavno ponovno uhićen zbog izvlačenja 11,5 milijuna kuna iz Brodosplita.

Fimi media

Sanader je pod istragom zbog Fimi medie. U nezavidnom se položaju našao nakon što je njegov nekadašnji prijatelj Barišić prošlog tjedna istražiteljima odlučio reći sve. Pa i ime onoga po čijem je nalogu sve to rađeno.

Nevenka Jurak, bliska prijateljica bivšeg šefa Carine, sklapala unosne poslove s dvadesetak državnih tvrtki. Novac zarađen pod krinkom promocijskih usluga, pokazala je i dosadašnja istraga, zapravo je završavao većim dijelom na privatnim računima, a manji dio u stranačkoj blagajni HDZ-a.

HEP

Uloga bivšeg premijera preispituje se i u kontekstu uhljebljivanja Rade Buljubašića, povratnika iz Australije u HEP-u. Zagrebačko županijsko odvjetništvo nedavno je predmet o Buljubašićevu fiktivnu zapošljavanju vratilo u fazu istrage, a krajnja je meta – Sanader.