AFERA FIMI-MEDIA

Sanader: Mladene, kako se ono zove tvrtka?

01.02.2010 u 07:47

Bionic
Reading

S obzirom na to da se istraga oko Fimi-medije, tvrtke prijateljice bivšeg premijera Sanadera, sve više bliži kraju, iz krugova bliskih istrazi najavili su da ovaj tjedan očekuju i smjenu dugogodišnjeg šefa Carinske uprave i državnog tajnika Ministarstva financija Mladena Barišića

Naime, nakon što je član uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović javno progovorio o sastanku koji je tadašnji premijer Ivo Sanader održao s čelnicima najvećih državnih tvrtki, na kojem im je 'sugerirao' da posluju s PR agencijom svoje prijateljice Nevenke Jurak, na površinu je isplivao još jedan podatak - sve sudionike spornog sastanka zvao je i sam Mladen Barišić kako bi dogovorio sastanke s Nevenkom Jurak te se kasnije raspitivao kako idu zaključenje posla.

Jutarnji list piše da je zbog toga Jadranka Kosor odlučila smijeniti Mladena Barišića s mjesta ravnatelja Carinske uprave i državnog tajnika u Šukerovom ministarstvu.

U međuvremenu su i ostali sugovornici potvrdili da je Sanader održao sporni sastanak te sugerirao čelnicima državnih tvrtki da posluju s tvrtkom Fimi-media.

'Mladene, kako se ono zove tvrtka?' pitao je Barišića Sanader nakon što je na sastanak pozvao šefove dvadesetak tvrtki i priopćio im da postoji interes za poslovanje s jednom tvrtkom te da će ih o svemu podrobnije izvijestiti Barišić.

'Fimi-media!' ispalio je Barišić na šefovo pitanje.

Inače, u vrijeme dok je aktualni ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko radio kao šef SOA-e, Barišićeva kći radila je kao njegova tajnica.