KAMPANJA JE POČELA

Sanader: Milanović me podsjetio na neka prošla vremena!

13.09.2012 u 17:08

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinskog župana Antu Sanadera, koji je zbog nenajavljenog posjeta školi u Kaštelima prozvao ministra obrazovanja Željka Jovanovića 'milicajcem', premijer Zoran Milanović prozvao je zbog 'perfidne igre i prikrivenog šovinizma'. Odgovor iz Splita nije trebalo dugo čekati, čini se da su se u HDZ-u odlučili za rani start predizborne kampanje

'Ministar koji u škole uvodi građanski odgoj i servira ga djeci na onakav način došao je u ustanovu kojoj smo mi vlasnici i osnivači, a danas smo dočekali i reakciju uvaženog premijera. Ona

me podsjetila na neka prošla vremena, kada smo zbog pjevanja pjesme 'Marjane, Marjane' bili zatvarani i proglašavani nacionalistima', kazao je Ante Sanader u sjedištu županijskog HDZ-a u Splitu.

Upitali smo ga istupa li kao župan ili kao šef stranke pa je odgovorio da govori u ime HDZ-a - dakle, čini se da ova stranka doista polaže pravo na osnivačka i vlasnička prava nad školama.

'Upotrijebio sam izraz 'milicajac', a za većinu Hrvata on je sinonim za način ponašanja, a ne nacionalnost', dodao je Sanader. Novinare je sazvao u sjedište stranke samo kako bi dao kratku izjavu, no na bilo kakva dodatna pitanja nije želio odgovarati.