KOSOR KOD STANKOVIĆA

Sanader mi nije bio 'ćaća', a Karamarku bih oprostila izbacivanje ako se ispriča

11.10.2015 u 15:30

Bionic
Reading

Aleksandar Stanković ugostio je u današnjoj emisiji 'Nedjeljom u 2' bivšu predsjednicu Vlade Jadranku Kosor koja je objasnila da uoči izbora ostaje nezavisna iako je sklopila pakt s Radmirom Čačićem, a tvrdi da nije isključeno i da ponovo bude premijerka

Zašto se odlučila ponovno kandidirati na parlamentarnim izborima, u emisiji 'Nedjeljom u 2' objasnila je bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Što novoga može ponuditi na političkoj sceni i što ako ne uspije u parlamentarnoj borbi, samo su neke od tema emisije.

Što se ‘povratka’ na političku scenu tiče, Jadranka Kosor izjavila je da s obzirom na to da je više od 20 godina u ovom poslu, teško se od toga odmaknuti. ‘Željela bih ostati dosljedna te sam se zato odlučila kandidirati na nadolazećim izborima’, izjavila je Kosor. ‘Ostajem nezavisna te se nikome neću 'nuditi'’, dodala je. Nezavisna kandidatkinja Kosor navela je da nije isključeno i da ponovo bude premijerka.

‘Da osvojim mandat, što će biti jako teško jer sam ponovo krenula ispočetka, ja bih vjerojatno bila ‘razumna oporba’', izjavila je Kosor i dodala: ‘Ovaj saziv Sabora bio je bezidejan.’ Odgovarajući na Stankovićevo pitanje oko regulacije dolazaka sabornika na njihovo radno mjesto, Kosor je istaknula da to nije moguće regulirati jer nitko nije pokazao dobru volju da to učini.


Kosor smatra da tijekom predizborne kampanje nećemo čuti nikakve konkretne odgovore na konkretna pitanja, poput zdravstvenog sustava i njegove reforme, broja općina i sličnih administrativnih problema, deficita, duga RH itd. 'Što dalje kampanja bude odmicala, sve će biti žešći sukob dviju političkih opcija. Upravo zato na scenu se vraćam s Čačićem, čovjekom koji je spreman priznati protivniku da nešto čini dobro te kritizira kada čine loše', zaključila je Jadranka Kosor.

‘Ova vlada griješi jer predlaže projekte koji se naslanjaju na projekte prethodne vlade’, kritizirala je Kosor trenutnu vlast.

‘Za provođenje pet, šest velikih mjera koje će pomoći Hrvatskoj pri izlasku iz krize, nije isključeno da se formira ‘velika koalicija’ te bi mogla biti rješenje, no kao što vidimo, teško da će se to i dogoditi’, istaknula je Kosor.

‘Politika može biti inspirativna i poticajna, posao koji donosi puno stimulansa i radosti’, izjavila je Jadranka Kosor. Na opaske Stankovića da u politici vrijede neka druga pravila, da laž nije mana i slične, Kosor je izjavila i da se doista teško naviknuti na te činjenice te da je upravo zato teško biti političar.

'Opraštam svima koji su bili uz mene pa me napustili, poput Linića. Ja bih isto tako, ako se odluči ispričati, oprostila i Karamarku', izjavila je Kosor.

‘Nikada nisam rekla 'kud Ivo, tud i ja'’, komentirala je prilog Blogera Kruleta te dodala da Sanader nikada nije bio njen ‘ćaća’, nego ga je poštovala kao političara. ‘Ja svoju životnu sudbinu nisam vezala za HDZ, ja sam doista vjerovala u potencijal stranke’, rekla je Kosor i istaknula da nije bila naivna. ‘Nisam znala za Sanaderove kriminalne radnje jer u to vrijeme, dok sam bila njegova zamjenica, HDZ je primao ogromna sredstva iz proračuna, prikupljao se velik novac od članarina te nisam mogla znati da postoji takvih radnji’, dodala je Kosor.

‘Zašto bih ja progonila Ivu Sanadera?’ upitala je Kosor Stankovića. ‘On je otišao svojom voljom, a nisam ga ja sprječavala da se vrati u politiku te nisam sudjelovala u njegovoj političkoj smrti’, naglasila je Jadranka Kosor.

'Voljela bih nastaviti tamo gdje sam stala 2010. godine i provoditi gospodarski program svoje vlade, a koji je tada gospodin Čačić pohvalio iako je bio u oporbi', naglasila je Jadranka Kosor. 'Dvadeset godina sam u visokoj politici, na neki način sam inficirana i teško se toga otarasiti. Nisam tragala za partnerima, nastojim ostati vjerodostojna. Ostajem nezavisna, a nakon izbora mogu raspolagati mandatom onako kako budem smatrala da je najbolje', izjavila je Kosor. Cijelu emisiju možete pogledati preko ove poveznice