GLAVNI UREDNIK GLASA KONCILA:

'Sanader je bio marioneta u rukama komunista'

11.08.2010 u 17:56

Bionic
Reading

Mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila, u novoj kolumni u tom tjedniku optužio je HDZ i SDP da su robovi komunista, a bivšeg premijera Ivu Sanadera proglasio je marionetom u njihovim rukama

Miklenić je pozvao hrvatske građane da na sljedećim parlamentarnim izborima svoj glas daju nekoj manjoj državotvornoj stranci, a ne HDZ-u ili SDP-u.


'I prvi hrvatski predsjednik (Franjo Tuđman) bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada on ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili hrvatskim nacionalistima i separatistima', piše Miklenić.

Miklenić smatra da komunisti, čast iznimkama, nisu nikad imali državotvorno hrvatsko opredjeljenje te da su trenutno na vlasti jer poznaju metodologiju izvršavanja moći i vladanja, piše Jutarnji.hr.

'Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protupravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjerili ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općega dobra i svih ostalih hrvatskih građana.'

Miklenić kaže da su komunisti uveli surovi kapitalizam, krivi ih za rasprodaju državnih dobara. 'Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama', piše glavni urednik Glasa Koncila.

'Iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak Ive Sanadera, koji je očito bio uvelike marioneta u njihovim rukama, poslužio je da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina', smatra Miklenić.