IZGUBIO POSAO SAVJETNIKA

Sanader izvisio kod kanadske bogatašice

03.08.2010 u 08:46

Bionic
Reading

Bivši premijer Ivo Sanader izgleda da je dobio košaricu kod svoje nesuđene poslodavke, 52-godišnje Kanađanke Louise Blouin. Prošle godine domaći mediji su pisali da će biti njezin bliski suradnik, no u međuvremenu je ime Ive Sanadera, piše Nacional, iščeznulo s internetskih stranica njezine humanitarne zaklade, gdje je kraće vrijeme bio jedan od 44 savjetnika

Nema ga ni na popisu sudionika ovogodišnjeg Creative Leadership Summita koji će se potkraj rujna održati u New Yorku.

Nacionalovi novinari pokušali su više o poslovnom odnosu Sanadera i Louise Blouin doznati u njujorškom sjedištu zaklade, međutim nisu dobili nikakav službeni odgovor.

Ukratko, moglo bi se zaključiti da ne samo da Sanader nema nikakav poslovni angažman s kanadskom milijunašicom, nego se ona posve distancirala od njega, o čemu svjedoči i uklanjanje njegova imena s liste prošlogodišnjeg summita.

Još dok je bio na čelu hrvatske Vlade Sanader je dvije godine zaredom sudjelovao na Creative Leadership Summitu, što se predstavljalo, piše Nacional, kao velik vanjskopolitički uspjeh i tobožnji dokaz da je hrvatski premijer odlično prihvaćen u visokim međunarodnim krugovima.

Nakon što je u srpnju prošle godine iznenada napustio premijersku fotelju, prvi njegov javni nastup nakon ostavke bilo je upravo gostovanje na Summitu kreativnog vođenja koji se 25. rujna održao u New Yorku.