ODVJETNIK GORAN SUIĆ

'Sanader dolazi sljedeći tjedan i to na štakama'

15.07.2011 u 13:29

Bionic
Reading

Dolazak bivšeg premijera Ive Sanadera u Hrvatsku događaj je koji se ne smije propustiti. Tako se barem čini s obzirom na novinarske ekipe koje cijeli dan taboruju pred zatvorom u Remetincu, čekajući Sanadera ili Godota? Odvjetnik Goran Suić iz Salzburga je tportalu potvrdio da Sanader dolazi tek sljedeći tjedan

Odvjetnik Goran Suić je nešto prije 13 sati završio razgovor sa svojim klijentom Ivom Sanaderom koji definitivno ne dolazi danas u Hrvatsku: 'Sanader će biti izručen sljedeći tjedan, a koji dan točno, to još ne znam',

rekao je Suić za tportal.

Suić kaže da se Sanader osjeća dobro, no da ga i dalje boli noga te će zbog toga u Hrvatsku doći na štakama, odnosno pravosudna policija neće mu zbog toga tijekom izručenja staviti lisičine na ruke.

Naime, izručenje Ive Sanaderaprema odluci suda u Salzburgu, zakazano je za dan u rasponu od dva tjedna, odnosno od 11. do 25. srpnja.

Bez obzira na to, novinari su od jutra spremni za Sanaderov dolazak te su cijeli dan utaboreni pred zatvorom u Remetincu da slučajno ne propuste snimiti bivšeg premijera kako ulazi u zatvor. Čekao se jedan od dva zrakoplova koja danas iz Beča slijeću u Zagreb.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec pojasnio je da je postupak izručenja službena tajna i da policija neće objavljivati datum Sanaderova dolaska.