PRIJAVIO PROVALU

Šaman Hodak: Podmeću mi drogu i oružje

23.10.2009 u 16:13

Bionic
Reading

Bivši načelnik općine Saborsko, šaman Luka Hodak, policiji je prijavio da mu je netko provalio u kuću, a potvrdu smo dobili od glasnogovornice PU karlovačke Tamare Grčić. Šaman Luka kaže da tijekom provale iz kuće ništa nije ukradeno, pa je policiju zvao bojeći se da mu netko nešto ne podmeće

SABORSKO - 'Da je netko nasilno ušao u kuću, zaključio sam po odškrinutom prozoru. Sve je profesionalno obavljeno, s vrlo malo ostavljenih tragova. Nisu ništa dirali, pa niti nekoliko stotina eura koje sam ostavio na oltaru u dnevnoj sobi. Bojim se da mi je netko došao podmetnuti drogu ili oružje', rekao je Hodak, piše Jutarnji list.

Njegovi strahovi bili su neopravdani jer ništa od navedenog još nije pronađeno, ne računajući buniku koja je ove godine dobro rodila, ali tu biljku ionako nije zabranjeno držati.

Istodobno, policija još uvijek traga za vandalom koji je, otkako je Hodak izgubio izbore u Saborskom, tri puta bio u akciji. Prvo je stradala vodocrpilišna stanica, u rujnu je razvaljen ured nove načelnice Đurđice Špehar, a koji tjedan kasnije razbijen je reflektor podno križa na brdu Alan iznad Saborskog.

Ukupna šteta broji se u desecima tisuća kuna. Na ovim slučajevima policija još uvijek radi. Policiji je načelnica kao sumnjivca za napad na njezinu kancelariju označila prethodnika Hodaka smatrajući da je to njegova osveta što ga je prijavila Tužiteljstvu zbog izbjegavanja primopredaje vlasti.

'Ultimativno je zahtijevao da povučem prijavu, a kada je shvatio da od toga neće biti ništa otvoreno mi je zaprijetio da će se i on od sada koristiti svim raspoloživim sredstvima da zaštiti sebe i svoj ugled', rekla je tada Đurđica Špehar. Danas kaže kako joj Hodak nije oprostio prijavu, kao niti to što ga je etiketirala kao krivca za vandalizam.