POSTAJE SMETLAR

Šaman Hodak izgubio vlast u Saborskom

01.06.2009 u 15:56

Bionic
Reading

Šaman Luka Hodak, dosadašnji načelnik Saborskog u pet mandata, u drugom je krugu lokalnih izbora izgubio od HSS-ovke Đurđice Špehar

Prema sinoćnjim podacima, Špehar je osovojila 61 posto glasova te time nadmoćno pobijedila Hodaka, koji je na izbore, iako je član HDZ-a, izašao s nezavisnom listom.

Hodak je u jutarnjim satima na dan izbora kazao da će, ako izgubi, biti smetlar, piše Novi list. 'I ovdje sam bio smetlar svih ovih godina, a sad ću lijepo preseliti u Zagreb i čistiti ulice. Bar ću imati malo mira u životu, a ni plaća nije loša. Imat ću vremena i za svoje transcendentalne plesove', ispričao je Hodak.

'Ovo vam je ovdje živi Teksas. Kao da smo indijanci i kauboji', komentirala je Đurđica Špehar. Naime, u Saborskom se za ove izbore odvijala izuzetno prljava politička kampanja. U istom je tonu protekla i nedjelja. Hodak i Šprehar međusobno su se optuživali da su već od ranog jutra razvozili glasače po biralištima.

Podsjetimo, Hodak se u petak Saborskim provezao u kočiji koju je umjesto konja vukao općinski automobil Renault Berlingo. Okićena hrvatskom zastavom te u pratnji tri automobila, kočija je prodefilirala selom, a s nje se preko razglasa širila Lukina predizborna poruka mještanima da glasaju za njega. Nekoliko dana prije cijelo je mjesto oblijepljeno plakatima i zasuto lecima na kojima se Ivana Matovinu, šefa lokalnog HSS-a, naziva 'ratnim dezerterom iz 1991. godine'.

Tome je prethodio fizički napad lokalnog HDZ-ovca na Hodaka. 'Izlemao me nasred ceste. Zaštitili su me ljudi koji su se tamo našli. U Saborskom je slobodan lov na Luku Hodaka i na životinje', rekao je šaman. Policija je napravila očevid, a Hodak je upućen u bolnicu na snimanje glave. Tvrdio je da je napad na njega naručen od vrha karlovačkog HDZ-a te je pozvao Sanadera, za kojeg kaže da mu je prijatelj, da izbaci 'staljiniste' iz svoje stranke.

Hodak je na izbore izašao sa svojom nezavisnom listom, nakon što ga je HDZ sa svoje izbacio zbog 'afere bunika'. No Šaman je iz utrke izbacio svoju stranku te u drugi krug ušao s HSS-ovom kandidatkinjom.